EL - Feneru pobeda u susretu Srba

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.12.2015.
22:09
Izvor: Sportske.net

Derbi susret prvog kola TOP 16 faze u grupi "E" pripao je Fenerbahčeu koji je kao domaćin savladao ekipu Panatinaikosa.

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea upisali su startnu pobedu u TOP 16 fazi Evrolige, pošto su večeras u derbi susretu grupe "E" savladali Panatinaikos rezultatom 82:75 (28:18, 18:25, 16:15, 20:17).

Na samom startu susreta domaćin je napravio seriju 14:0 koja je napravila ozbiljan problem ekipi Aleksandra Đorđevića koja je od tog momenta konstantno jurila prednost Fenera.

Poenima Saše Pavlovića na minut i po pre kraja treće deonice Panatinaikos je uspeo da povede (57:56) ali to vođstvo nije uspeo da zadrži pošto su Ekpe Judo i Bogdan Bogdanović pre ulaska u poslednju četvrtinu vratili prednost domaćem timu.

Dugo je trajala rezultatska neizvesnost a Pero Antić je sa dve trojke u drugom delu poslednje četvrtine prelomio meč.

Domaći sastav do pobede su vodili Ekpe Judo sa 16 poena i 7 skokova i Luiđi Datome sa 15 poena i 4 skoka. Po 12 poena za Fener su postigli Bogdanović, Antić i Veseli a Nikola Kalinić nije se upisao u listu strelaca.

Panatinaikos su večeras predvodili Miroslav Raduljica i Džejms Gist sa po 14 poena, Saša Pavlović je dodao 10, a Ognjen Kuzmić samo tri poena i isto toliko skokova.

Derbi susret odigran u "Fenerbahče Areni" opravdao je očekivanja pošto su ljubitelji košarke videli sjajan meč, dok su najlepše slike zabeležene posle poslednjeg zvuka sirene.

Kamera nije mogla da "pohvata" ko se sa kim grlio i pozdravljao pošto su prvo srpski treneri Željko Obradović i Saša Đorđević pružili ruke jedan drugom, da bi potom usledio zagrljaj trenera Fenera sa Dijamantidisom, pa pozdrav Saše Pavlovića i Bogdana Bogdanovića i tako u krug.

U narednom kolu Fenerbahče gostuje Crvenoj zvezdi Telekom dok Panatinaikos u "OAKA Areni" čeka Unikahu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
cholic
Thursday, 31.12.2015
14:39

Nisam gledao utakmice fenera pa imam pitanja. Da li kalina ulazi u igru? Na poslednje 2-3 utakmica kada god sam citao vesti on se nije upisivao.