EL - Higins presudio Efesu u poslednjim sekundama

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.03.2019.
20:08
Izvor: Sportske.net

Derbi susret u "Sinan Erdem Domu" u potpunosti je opravdao očekivanja. CSKA drugi put u sezoni savladao ekipu Anadolu Efesa.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Jako zanimljiv susret videli smo na otvaranju 27. kola košarkaške Evrolige.

Derbi meč između Anadolu Efesa i moskovskog CSKA pripao je gostima. "Armejci" su slavili rezultatom 80:78 (15:20, 25:15, 21:23, 19:20), a trijumf im je doneo Kori Higins poenima koje je postigao dve sekunde pre poslednjeg zvuka sirene.

Za razliku od prethodnog okršaja ova dva tima koji je takođe završen pobedom CSKA (102:84), večeras je u Istanbulu bilo daleko neizvesnije.

Ekipa Ergina Atamana imala je prednost do sredine druge četvrtine, a potom je usledio preokret pa je sredinom trećeg kvartala CSKA stigao do maksimalnih +11 na večerašnjoj utakmici.

Gosti nisu uspeli da zadrže stečenu prednost, pa se ušlo u neizvesnu završnicu u kojoj se domaćin trojkom Krunoslava Simona dokopao egala (76:76) ali ne i pobede.

Hrvatski internacionalac iznudio je i slobodna bacanja pri vođstvu CSKA 76:78, bio oba puta precizan sa linijee penala (78:78), ali su gosti u poslednjoj akciji došli do poena preko Korija Higinsa.

Efesu je za realizaciju ostalo 1.9 sekundi i to nije bilo dovoljno da domaćin uradi nešto konkretno pa je CSKA u Istanbulu stigao do 21. pobede u ligaškom delu Evrolige.

Junak utakmice ujedno je bio i najefikasniji igrač na meču. Kori Higins je ubacio 19 poena i zabeležio 5 asistencija, a u ekipi CSKA pratili su ga Kajl Hajns (15 pts, 3 sk) i Vil Klajburn (10 pts, 8 sk).

U poraženom timu blistao je Brajant Danston sa 19 poena i 9 skokova, a dvocifren poenterski učinak upisali su još Kruno Simon (13 pts, 7 sk) i Šejn Larkin (11 pts, 2 as). Naš Vaslije Micić zabeležio je 6 poena, 4 asistencije i 3 skoka.

CSKA u sledećem kolu dočekuje Fenerbahče, dok će Anadolu Efes na megdan ekipi Budućnosti.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke