EL - Imamo prvi četvrtfinalni par!

Autor: Boban Filipović
četvrtak 07.04.2016.
21:21
Izvor: Sportske.net

Čine ga Lokomotiva Kubanj i Barselona. Poraz Panatinaikosa od Efesa u Istanbulu okončao je konačan rasplet u grupi E, tako da preostale tri utakmice u ovoj grupi neće imati nikakav rezultatski značaj.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

PAO je vodio gotovo sve vreme na utakmici poslednjeg kola TOP 16 faze protiv Efesa na Bosforu, ali su domaći, koji su prošle nedelje izgubili šanse da se nađu u četvrtfinalu, napravili veliki preokret u poslednjoj četvrtini i oprostili se od Evrolige pobedom.

Izabranici Dude Ivkovića su se revanširali pulenima Saše Đorđevića za poraz u Atini, slavili rezultatom 91:86 (17:23, 26:29, 18:14, 30:20) i definitivno raspršili nade 'Zelenih' da mogu da završe na drugom mestu na tabeli grupe E i da imaju prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 15 poena, uz to je imao i 7 skokova. Džon Dibler je ubacio 13, Džedi Osman 12, Derik Braun i Brajant Danston po 11, a Aleks Tajus 10 poena. Francuski plejmejker Tomas Ertel je odlično dirigovao svojim timom i bio nadomak dabl-dabl učinka, imao je po 9 poena i asistencija.

Kod Panatinaikosa, Niku Kalatesu su nedostajala dva skoka za trip-dabl, imao je 14 poena, 10 asistencija i 8 uhvaćenih lopti. Po 14 poena ubacili su Džejms Gist i Eliot Vilijams, Miroslav Raduljica, Dimitris Dijamantidis i Vladimir Janković su brojali do 10. Ognjen Kuzmić je postigao samo jedan poen.

Iz E grupe Fenerbahče ide u četvrtfinale sa poodavno obezbeđene 'pol pozicije' i igraće tamo sa pobednikom večerašnjeg dulea između Real Madrida i Himkija.

Lokomotiva Kubanj je druga u grupi E bez obzira na rezultat sutrašnje utakmice protiv Darušafake u Istanbulu i boriće se za plasman na F4 sa Barselonom.
Klub iz Krasnodara će imati prednost domaćeg terena. 'Lokosi' su igrali protiv Katalonaca ove sezone u preliminarnoj fazi Evrolige,oba tima su slavila sa četiri poena razlike pred svojom publikom.

PAO će u četvrtfinalu na Laboral Kuću ili CSKA Moskvu, u zavsnosti od toga koji od ova dva tima bude drugi u grupi. Prvi iz F grupe će na Crvenu zvezdu Telekom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
сочинитељ
Thursday, 07.04.2016
21:42

значи у полуфиналу играмо опет са локосима