EL - Janis Burusis MVP kola

Autor: Boban Filipović
subota 12.03.2016.
17:35
Izvor: Sportske.net

Iskusni grčki centar poneo je zvanje najkorisnijeg igrača 10. kola Top 16 faze Evrolige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Burusis je vodio Laboral Kuću do sedme pobede u Top 16 fazi, u Vitoriji je pao Himki, a Grk je upisao svoj 10. dabl-dabl u Evroligi ove sezone

On je postigao 16 poena i zabeležio 13 skokova i 6 asistecija za 30 minuta provedenih na parketu za ukupan indeks korisnosti 29.

Zanimljivo, jači indeks od Janisa Burusisa imali su Paulijus Jankunas iz Žalgirisa (35) i Nando De Kolo iz moskovskog CSKA (30), ali prizanje za najkorisnijeg grača kola ide u ruke 32-godišnjeg centra jer je litvanski šampion poražen u Kanunasu od Real Madrida, a 'Amrejci' u 'Blaugrani' od Barselone.



Burusis je najbolji skakač 10. kola, najbolji strelac bio je Nando De Kolo (30 pts), najbolji asistent Tajris Rajs iz Himkija (10 as), najbolji kradljivci heroj Barse Džastin Doelman i Čedi Osman iz Efesa (po 4 ukradene lopte), a najbolji bloker centar Fenerbahčea Ekpe Judo koji je u Krasnodaru protiv Lokomotive lupio 4 rampe.

Petorica košarkaša su zabeležila dabl-dabl učinak, uz MVP-ja Janisa Burusisa to su njegov zemljak i bivši saigrač iz Olimpijakosa Jorgos Printezis (12 pts, 10 sk), pomenuti Doelman (12 pts, 10 sk), Viktor Klaver iz Lokomotove Kuban (12 pts, 12 sk) i centar Unikahe Džek Kuli, koji je u pobedi Analužana nad Cedevitom u Zagrebu postigao 16 poena i uhvatio 10 lopti pod obručima.

Evroliga

OVDE možete pogledati i TOP 10 poteza 10. kola Top 16 faze Evrolige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke