EL - Kariju izmiče TOP 16, Fener grabi ka drugoj fazi

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.11.2014.
23:07
Izvor: Sportske.net

Šampion Nemačke nalazi se u jako komplikovanoj situaciji nakon večerašnjeg poraza od Barselone, dok ekipa Željka Obradovića grabi ka plasmanu u TOP 16 fazu.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Sve utakmice 6. kola u grupi "C" odigrane su u četvrtak a rezultati su takvi da je grupa podeljena na tri dominantne ekipe i tri kluba koji će se boriti za jedno preostalo mesto koje vodi u TOP 16 fazu.

Bajern je u Minhenu upisao peti poraz a ovoga puta ekipu Svetislava Pešića savladala je moćna Barselona rezultatom 77:99 (17:22, 22:38, 21:21, 17:18).

Boštjan Nahbar, Huan Karlos Navaro i Marselinjo Uertas predvodili su Barselonu do šeste uzastopne pobede sa po 15 poena, dok je u timu Bajerna bilo malo raspoloženih.

Srpski internacionalci odigrali su solidno, Duško Savanović je postigao 9, a Vladmir Štimac i Vasilije Micić po 8 poena. Za Bajern je debitovao i Bo Mekejleb koji je za 19 minuta postigao 4 poena i ostvario 5 asistencija.

U istoj grupi Panatinaikos je lako izašao na kraj sa ekipom Turova (69:79), dok je u uzbudljivoj završnici u Milanu Fenerbahče savladao Armani rezultatom 74:80.

Nemanja Bjelica nastavio je seriju odličnih partija. Večeras je postigao 11 poena i ostvario 8 skokova, dok Bogdan Bogdanović Milano napušta sa 7 poena, 2 skoka i 3 asistencije.

U grupi "C" stvari su prilično jasne pošto Barselona, Panatinaikos i Fenerbahče već imaju u džepu plasman u TOP 16 fazu dok će se Armani i Bajern boriti za jedno preostalo mesto koje vodi u dalji tok takmičenja.

Aktuelni šampion Evrope Makabi uknjižio je četvrtu pobedu na gostovanju Limožu a fantastičnu partiju upisao je bivši plejmejker Partizana Leo Vesterman.

Francuski košarkaš ubacio je "ponosu Izraela" 16 poena a ostvario je 5 skokova i 8 asistencija što je njegova najbolja partija u Evroligi ove sezone.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke