EL - 'Kralj' pao u Pireju, ludnica u grupi "F"!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 25.03.2016.
22:52
Izvor: Sportske.net

Nakon trijumfa koji je Olimpijakos ostvario nad Real Madridom u poslednjoj utakmici 12. kola TOP 16 faze Evrolige nastala je totalna ludnica u grupi "F" u kojoj će se za dva mesta koja vode u četvrtfinale boriti PET timova.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Dugo u Evroligi nije viđena situacija kakvu zatičemo u grupi "F" nakon mečeva 12. kola TOP 16 faze.

Olimpijakos je u poslednjem susretu 12. kola savladao Real Madrid rezultatom 99:84 (23:17, 30:16, 20:21, 26:30) čime se izjednačio sa ekipama koje imaju skor 6-8 na dva kola pre kraja TOP 16 faze.

Šampion Grčke stigao je do trijumfa zahvaljujući fantastičnoj igri u prvom poluvremenu, dok je u nastavku Real uspeo da isparira Olimpijakosu, što ipak nije bilo dovoljno za preokret.

Vangelis Mancaris predvodio je Olimpijakos sa 19 poena i 5 skokova, a pratili su ga Vasilis Spanulis sa 18 i Jorgos Printezis sa 17 poena. Naš Nikola Milutinov na parketu je proveo nepunih devet minuta i postigao 4 poena uz dva skoka.

Na drugoj strani su se izdvojili Serhio Ljulj i Kej Si Rivers sa po 17 poena, odnosno Džejsi Kerol i Serhio Rodrigez sa po 11 poena.

Grci su se zahvaljujući trijumfu nad šampionom Evrope izjednačili po broju pobeda i poraza sa večerašnjim rivalom, Barselonom, Bambergom i Himkijem, što znači da se dva kola pre kraja pet klubova bori za dva mesta koja vode u četvrtfinale.

Valja istaći da je Olimpijakos anulirao razliku iz prvog duela sa Real Madridom koju su Španci dobili rezultatom 84:72, s tim što direktni dueli verovatno neće odlučivati pošto postoji velika verovatnoća sa se u krugu nađu tri ili više ekipa.

U datim okolnostima bilo bi suludo praviti kombinacije i preuranjene računice jer će se borba voditi do poslednje stotinke utakmica 14. kola TOP 16 faze.

Recimo samo da su CSKA i Laboral Kuća obezbedili svoja mesta u TOP 8 fazi, ali se još uvek ne zna sa kojih pozicija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Surovi
Saturday, 26.03.2016
02:29

Evroliga je nikad slabija, tako da ocajnicki pokusavaju to da prikriju ovakvim stvarima, ali ljudi vide, providno namestate...