EL - Krle sjajan, Efes na pragu četvrtfinala, Teo i ''Armija'' dominiraju!

Autor: Darko Mitrović
petak 03.04.2015.
20:53
Izvor: Sportske.net

Odigrane su i preostale dve utakmice 13. kola Top 16 faze Evrolige, u kojima su pobede izborili srpski internacionalci.

tbl.org.tr
tbl.org.tr

Povezane vesti

Za ekipu Ivkovićevog Efes Pilsena, večerašnji meč sa Armanijem u Istanbulu bio je od ogromne važnosti, zbog veoma neizvesne borbe u Grupi F za plasman u Top 8.

Imali su domaći mnogo problema, ekipa iz Milana je dugo vodila, ali je u drugom poluvremenu Efes uspeo da napravi preokret i na kraju slavi rezultatom 86-78.

Odličnu partiju u ovom meču je prikazao doskorašnji kapiten našeg nacionalnog tima Nenad Krstić, koji je u prvom poluvremenu bio jedina svetla tačka u Efesu, a na kraju je upisao 22 poena (8-11 za dva poena) i pet skokova za 26 minuta u igri.

Uz njega, najbolji u Efesu bili su Tomas Ertel sa 26 poena (trojke 6-8) i Dario Šarić sa 14 poena i sedam skokova. Goste su predvodili Bruks i Đentile sa po 17 poena.

Ovo je Efesu šesta pobeda, uz sedam poraza, a isti učinak ima i Laboral Kuća, sa kojom se klub iz Istanbula bori za četvrto mesto u grupi i plasman među osam najboljih u Evroligi.

U poslednjem kolu Laboral gostuje poslednjeplasiranoj Unikahi, a Efes će na megdan Obradovićevom Fenerbahčeu, koji je odavno osigurao plasman u Top 8.

Za to vreme u Moskvi, CSKA je bez većih problema savladao Olimpijakos sa 76-70 i tako se izdvojio na prvom mestu na tabeli Grupe F.

Moskovljani su imali vođstvo u najvećem delu utakmice, znalački su ga održavali i na kraju zasluženo trijumfovali.

Soni Vims i Saša Kaun sa po 16 poena bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a naš Miloš Teodosić je upisao 14 poena, uz sedam asistencija.

Oslabljen neigranjem Spanulisa, Olimpijakos su predvodili Lodžeski i Printezis sa po 16 poena.

Tabela Grupe F:
CSKA 11-2, Fenerbahče 10-3, Olimpijakos 9-4, Laboral Kuća 6-7, Anadolu Efes 6-7, Armani 4-9, Nižnji Novgorod 3-10, Unikaha 3-10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke