EL - Pobede Bajerna, Unikahe i Lokomotive

Autor: Boban Filipović
petak 30.10.2015.
22:11
Izvor: Sportske.net

Bez izenanđenja u utakmicama koje su počele u 20h. Odlične role srpskih košarkaša Stefana Markovića i Duška Savanovića u trijumfima svojih klubova. Dejan Borovnjak vrlo dobar u porazu Zelene Gore...

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

U grupi A, u kojoj je i jedini srpski predstavnik Crvena zvezda Telekom, zavesa na treće kolo spuštena je u Minhenu, gde je Bajern savladao Strazbur rezultatom 76:61 (18:12, 13:17, 23:18, 22:14).

Duško Svanović bio je najzapaženiji pojedinac u ekipi Karija Pešića, srpski krilni centar imao je učinak od 18 poena, 7 skokova i 4 ukradene lopte. Jedini efikasniji od njega bio je reprezentativac BiH Nihad Đevodić koji je ubaco 22 poena i zabeležio 6 asistencija. Vasilije Micić nije ulazio u igru.

U taboru gostiju iz Francuske najbolji je bio crnogorski centar Vladimir Golubović sa 22 poena i 6 skokova.



Unikaha je sačuvala oreol nepobedivosti u Evroligi ove sezone i izjednačila se na moskovskim CSKA na čelu tabele grupe D nakon trećeg kola.

Večeras je u Malagi pala Darušafaka, ekipa Đoana Plaze je slavila rezultatom 81:69.

Španski tim je prelomio utakmicu u drugoj četvrtini kada je preuzeo vođstvo nakon nešto slabijeg otvaranja i sigurnom igrom do kraja upisao treći trijumf.

Stefan Marković je sjajno razigravao saigrače, plejmejker reprezentacije Srbije je zabeležio čak 9 asistencija, uzeo je samo dva šuta, pogodio za dva, promašio za tri za nešto manje od 25 minuta u igri.

Stefan Markovic

Najraspoloženiji za igru u Unikahi bio je Edvin Džekson sa 18 postignutih poena, Mindaugas Kuzminskas je ubacio 12, Vil Tomas 11, Fran Vaskez 10 poena. Nemanja Nedović je igrao 13 minuta, podogio jednu dovojku, jednu trojku, ubacio 5 poena i zabeležio jedan skok.

Kod poraženih gostiju iz Istanbula najefikasniji Semih Erden sa 17 poena, turskom centru je falio jedan skok za dabl-dabl učinak.



Najneizvesnije je bilo u Poljskoj, gde je Zelena Gora ugostila Lokomotivu Kuban.

Gosti iz Krasnodara su se na kraju radovali, slavili tesnu pobedu rezultatom 83:75, vezali treći trijumf u Evroligi ove sezone i zauzeli čelo tabele grupe C kao jedina ekipa sa maksimalnim skorom.

Američki Plejmejker Malkolm Dilejni je vodio ruski tim do pobede sa 25 postignutih poena i 5 asistencija, pratili su ga Viktor Klaver (13 pts) i Rajan Broenhof (12 pts).

Kod poraženih domaćina, koji još uvek nisu osetili slast pobede u Evoligi ove sezone, najefikasniji su bil Bost Di i Vlad Moldoveanu sa po 16 poena, dok je sprski centar Dejan Borovnjak meč završio sa 8 poena (bez promašaja 3/3 za dva, 2/2 penali), 3 skoka i 2 asistencije za 20 minuta provedenih na parketu.

 



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke