EL - Preokret sjajnog Virtusa, Hauard heroj Baskonije, Gudurić Fenerov tragičar, Makabi dobio u gostima

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.12.2023.
22:36
Izvor: Sportske.net

Mnogo uzbuđenja večeras u evroligaškim mečevima.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Košarkaši Makabija savladali su večeras u 12. kolu Evrolige domaću ekipu Asvela u Lionu sa 94:91. ''Ponos Izraela'' je upisao sedmu pobedu, a Asvel je i dalje poslednji, zajedno sa Alobom, sa skorom 2-12.

Od početka je to bio ravnopravan meč tokom kog su se ekipe smenjivale u vođstvu i ''mirisalo'' je na uzbudljivu završnicu.

Na ulasku u poslednji minut meča rezultat je bio 85:85, a Lorenco Braun je sa linije slobodnih bacanja nešto kasnije doneo dva poena prednosti ekipi Makabija.

Boldvin i Kolson zatim pogađaju za 90:85 u korist gostiju, domaći su prekoi De Koloa pokušali da uzvrate, smanjili na ''minus jedan'' trojkom De Koloa, ali je sve dileme rešio Lorenco Braun sa linije penala na tri sekunde do kraja.

Boldvin je sa 21 poenom bio najefikasniji u Makabiju, 16 je upisao Braun, a 15 Kolson. U Asvelu najbolji Lovernj sa 23 poena i 9 skokova, De Kolo je upisao 22 poena.

Za to vreme u Vitoriji, Baskonija je, takođe u dramatičnoj završnici, savladala Fenerbahče sa 80:79, što joj je sedma pobeda u 12 kola, a Fener sada ima skor 6-6.

EPA-EFE/L. Rico

Fenerbahče je mnogo bolje počeo utakmicu i početkom drugog kvartala je stigao do čak 15 poena prednosti - 31:16. Međutim, gosti iz Istanbula su sve to uspeli da ''prospu'' već do kraja poluvremena koje je Baskonija rešila u svoju korist sa 38:37.

Drugo poluvreme je uglavnom proteklo u blagoj prednosti Ivanovićevog tima, ali ih je Fener stalno stizao, u finišu i pogocima Marka Gudurića koji se šuterski ''probudio'' u tim trenucima.

A na ulasku u poslednjih pola minuta igre, Dorsi poentira za 79:77 u korist Fenerbahčea, a treneru Baskonije Dušku Ivanoviću je preostalo da na tajm-autu pripremi poslednji napad svog tima.

A onda, na osam sekundi do kraja Markus Hauard pogađa trojku uz faul i Baskonija je povela sa 80:79! On nije pogodio dodatno slobodno bacanje, usledio je brz, ali loše organizovan napad Fenerbahčea, na kraju je Marko Gudurić pokušao šutem za tri poena, ali nije bio precizan...

Hauard je sa 28 poena bio i najefikasniji u svom timu, odličan je bio i Kotsar sa 15 poena i 10 skokova, a Vanja Marinković je meč završio sa 13 poena i 4 skoka.

U Fenerbahčeu najbolji Hejs-Dejvis sa 19 poena i 6 asistencija, a ptratio ga je Gudurić sa 14 poena i četiri skoka.

A Virtus je i dalje najprijatnije iznenađenje Evrolige, što je potvrdio i večeras na svom terenu, preokretom protiv Barselone i pobedom rezultatom 80:75.

Barsa je kontrolisala igru i rezultat u najvem delu meča, pogotovo u drugoj, pa i trećoj četvrtini. Imala je i 16 poena prednosti u drugom kvartalu, ali kako se meč bližio kraju, Virtus se sve više približavao i u poslednjem kvartalu stigao do preokreta.

Tim iz Bolonje je u samom finišu napravio seriju 6:0 i iz rezultatskog minusa stigao do konačnih 80:75.

Lundberg je sa 21 poenom bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Heket i Šengelija (9 skokova) su upisali po 14 poena, a kod gostiju Ernangomez 15, Veseli 13 poena, dok je Nikola Kalinić meč završio sa 7 poena i dva skoka.

Virtus se ovom pobedom učvrstio na trećem mestu sa skorom 8-4, a Barsa na drugoj poziciji ima jedan trijumf više.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke