EL - Real trojkama srušio Zvezdu u "Areni"!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 07.11.2019.
20:46
Izvor: Sportske.net

Raspucali su se košarkaši "kraljevskog" kluba u poslednjem kvartalu, te su slomili otpor šampiona Srbije i Jadrana i upisali novi trijumf.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

U okviru sedmog kola Evrolige, Crvena zvezda je u "Štark Areni", pred oko 16,5 hiljada gledalaca, dočekala ekipu madridskog Reala, gosti su ipak odneli ceo plen iz Beograda, slavili su sa 60:75 (9:12, 18:21, 25:16, 8:26).

Košarkaši Reala su bolje otvorili prvi kvartal, poveli su sa 7:2, ali je Zvezda napravila seriju 7:0 preko Gista i Brauna, te je došla do prvog vođstva na meču.

Ipak, Real serijom 5:0 zatvara deonicu i sa tri poena viška odlazi na prvi odmor.

Dodali su gas gosti u drugom kvartalu, pa su već sredinom četvrtine stigli do viška od 10 poena, Zvezda nije imala rešenja u napadu.

Digla se Zvezda i uzvratila serijom 7:0, ali su ponovo zabrljali domaći košarkaši u napadu, pa se Real vratio na +8.

Držali su se "crveno-beli" u finišu, a onda je nestvarnu trojku pogodio Rudi Fernandez i na minut i po do kraja doneo devet poena viška gostima.

Vratila se ponovo Zvezda, prišla na minus od četiri poena nakon trojke Berona, ali je Ljulj u poslednjim sekudama poluvremena pogodio jedan neverovatan šut, potpuno van balansa, za +6 u korist "kraljevskog" kluba.

Raspucali su se i jedni i drugi na startu drugog poluvremena, Real je uspevao da zadrži prednost sve do sredine kvartala, kada se razigrao Boriša Simanić, pa su "crveno-beli" istopili prednost rivala.

U finiši deonice dolaze domaći košarkaši i do preorketa, nakon trojke Moa Fajea.

Ispostavilo se da su njegovi poeni bili poslednji u trećoj četvrtini, te je Zvezda nakon 30 minuta košarke imala tri poena prednosti (52:49).

Loše je Zvezda otvorila poslednji kvartal, Real je napravio seriju 9:0, trojke su pogodili Rudi, Kozer i Ljulj, a "crveno-beli" su bili bez poena u prva četiri minuta odlučujuće deonice.

Pogodio je Fernandez još jednu trojku za +9, a Zvezda prve poene u poslednjoj deonici postiže sa linije za slobodna bacanja na 4:41 do kraja susreta, precizan je oba puta bio Bili Beron.

Kada se činilo da Zvezda hvata priključak, usledila je nova trojka iskusnog Rudija Fernadeza za +10 na dva i po minuta do kraja.

Mučila se Zvezda u napadu, a presuda je stigla na 1:13 do kraja, kada je novu trojku pogodio Fabijan Kozer za +12.

Pogodili su košarkaši Reala čak sedam trojki u poslednjem kvartalu, "crveno-beli" su bili bezidejni u napadu u odlučujućoj deonici, pa su postigli samo dva poena iz igre.

U pobedničkom sastavu najefikasniji Ljulj sa 16 poena, zabeležio je i pet asistencija, ali je najkorisniji u pobedničkom sastavu bio Valter Tavareš sa 11 poena i devet skokova (indeks 21), 12 poena dodao je Rudi Fernandez.

Kod Zvezde 17 poena Bilija Berona, 14 je uz šest skokova i pet asistencija dodao Lorenco Braun.

Nakon ovog susreta Zvezda na 2-5, Real je vratio pozitivan učinak, imaju 4-3 nakon sedam kola Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Thursday, 07.11.2019
22:52

Realno zvezda kako neki misle ili pravo ime FMP nije dorastao da igra EL, nema igrace ni trenera za tako nesto..

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 07.11.2019
21:57

hala madrid y nada mas!!!

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Thursday, 07.11.2019
21:49

Pa dobro, nije to tako loše kao što izgleda, u jednom trenutku je bilo nerešeno, a onda je počela utakmica :D