EL - Šarić razbio Sasari, Cedevita Vestermanov Limož

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.11.2014.
22:02
Izvor: Sportske.net

Pobedama Anadolu Efesa i Cedevite kompletirano je sedmo kolo u evroligaškim grupama "A" i "B".

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Ni posle sedam odigranih kola u grupama "A" i "B" nije se prišlo raspletu u trci za mesta u TOP 16 fazi. Izvesno je samo da su košarkaši CSKA već obezbedili mesto među 32 najbolje ekipe u Evropi dok će se ostali timovi žestoko boriti za svoje mesto pod suncem.

Košarkaši Žalgirisa pobedili su ranije danas u gostima Nižnji Novgorod sa 61:55, dok je Efes u Istanbulu savladao Dinamo Sasari sa 85:62 u utakmicama sedmog kola Grupe A Evrolige.

Ekipa Dušana Ivkovića, Efes, došla je na korak od plasmana u TOP 16 fazu Evrolige, pošto je ubedljivo savladala italijanski Dinamo Sasari.

"Dabl-dabl" učinak u ekipi Efesa ostvario je Dario Šarić (18 poena i 11 skokova), dok je 16 poena dodao Milko Bjelica.

S druge strane, u ekipi Dinama istakao se Rakim Sanders sa 11 poena.

U Grupi A posle 7. kola na deobi prvog mesta nalaze se Real Madrid i Efes sa po pet pobeda i dva poraza, treći je Žalgirs sa skorom 4/3, dok Uniks i Nižnji imaju po tri trijumfa i četiri poraza, a na poslednjem, šestom mestu Dinamo Sasari ima samo jednu pobedu iz sedam mečeva.

Znatno neizvesnije je u grupi "B" gde je CSKA odskočio u odnosu na rivale i već sada ima zagarantovano mesto u TOP 16 fazi.

Cedevita je ostala u trci za mesto u nastavku takmičenja pošto je večeras ubedljivo savladala Limož rezultatom 102:83 (32:24, 20:19, 25:22, 25:18).

Miro Bilan (24 pts) i Fran Pilepić (21 pts) bili su najefikasniji u pobedi domačeg sastava, dok je ekipu Limoža predvodio Nobel Kolo sa 18 poena. Bivši košarkaš Partizana Leo Vesterman postigao je 11 poena u porazu francuskog tima.

U Grupi B posle 7. kola vodi moskovski CSKA sa maksimalnih 7 pobeda, drugo mesto dele Unikaha i Makabi sa skorom 4/3, dok će se za četvrtu poziciju u grupi najverovatnije boriti Alba (3/4) i Cedevita (2/5).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke