EL - Špansko veče na Pirinejima

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.12.2016.
22:47
Izvor: Sportske.net

Zavesa na deseto kolo Evrolige spuštena je na Pirinejskom poluostrvu gde su pobede ostvarile španske ekipe iz Barselone i Vitorije.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Poslednje dve utakmice desetog kola elitnog košarkaškog takmičenja odigrane su u Barseloni i Vitoriji, a na oba meča pobede su slavile domaće ekipe.

Barselona je u "Blaugrani" savladala Panatinaikos rezultatom 72:57 (19:19, 17:12, 21:9, 15:17) u utakmici koja je rešena tokom trećeg kvartala.

Katalonci su pet poena prednosti sa poluvremena nakon treće četvrtine pretvorili u sedamnaest poena viška što je bila prednost koju gosti iz Atine nisu mogli da stignu.

Nešto slabijom igrom u poslednjem kvartalu Barselona je dozvolila "Zelenima" da uhvate rezultatski priključak ali pobeda Katalonaca ipak nije bila dovedena u pitanje.

Najefikasniji u redovima pobedničkog sastava bio je hrvatski internacionalac Ante Tomić koji je postigao 16 poena i ostvario 5 skokova, a pratili su ga Tajris Rajs i Aleksandar Vezenkov sa po 10 poena.

Za Barselonu je večeras debitovao i novajlija Aleks Renfro (6 pts, 2 as) koji je solidnu partiju krunisao sjajnim zakucavanjem u poslednjim trenucima meča.

Dvojica najefikasnijih u poraženom timu bili su Nik Kalates i Džejms Feldin sa po 13 poena. Kris Singlton je ubacio 15 poena uz 5 skokova i 3 asistencije.

Pobedu je ostvarila i ekipa Baskonije koja je na domaćem terenu tukla Galatasaraj rezultatom 69:62 (22:9, 14:23, 18:16, 15:14).

Baske su do nove pobede u Evroligi predvodili Rodrig Bobua i Johanes Vojgtman sa po 13 poena, dok su se na drugoj strani istali Tibor Plejs sa i Blejk Šilb sa po 16 poena.

Srpski internacionalac Vladimir Micov meč je završio sa 6 poena i 4 skoka.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke