EL - Strašni Žalgiris preslišao Efes, 4/4 za Litvance na startu sezone!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 15.10.2020.
20:50
Izvor: Sportske.net

Kakav početak za ekipu iz Kaunasa.

EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Košarkaši Žalgirisa upisali su i četvrtu pobedu ove sezone, ovoga puta su u svojoj "Žalgirio Areni" savladali ekipu Anadolu Efesa rezultatom 89:73.

Vodili su tokom čitavog meča, u prvom kvartalu su stekli devet poena prednosti, Efes je uspeo da se trgne u nastavku i da do poluvremena spustio zaostatak na šest poena.

Uspevao je Žalgiris da sačuva prednost i tokom treće deonice, uvećali su i je na 11 poena, da bi u poslednjih 10 minuta potpuno razbili rivala.

Prednost je rasla iz minuta u minut, Efes nije imao rešenja u napadu, pa je na kraju Žalgiris upisao ubedljiv trijumf.

Hejs je predvodio pobednički sastav sa 17 poena, pratili su ga Lekavičijus i Grigonis sa po 12 poena, 10 je uz osam skokova dodao Lovernj, isti košgeterski učinak imao je i Milaknis.

Sa druge strane čak 20 poena Brajanta Danstona, 16 je dodao Kruno Simon, dvocifren sa 12 i Buboa, Žalgiris je uspeo da zaustavi Micića, koji je meč završio sa sedam poena i tri asistencije.

Treba dodati i da je u dvorani u Kaunasu bilo pet hiljada gledalaca, bilo je lepo ponovo videti publiku na tribinama, nadajmo se da će se u bliskoj budućnosti stvoriti uslovi da publika u većem broju uđe u dvorane i u ostalim evropskim zemljama.

Baner 3
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke