EL sve dalje, Huventud bez Ribasa do kraja sezone

Autor: Sportske Net
ponedeljak 10.04.2023.
11:15
Izvor: Sportske.net

Naizgled lakša povreda, ali...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Iskusni bek Pau Ribas najverovatnije propustiće ostatak sezone. Huventud je u nedelju objavio da se Ribas izgleda neće vraćati na teren to kraja sezone 2022/23. zbog uganuća zgloba.

Ribasu je dijagnostikovano je uganuće levog skočnog zgloba trećeg stepena. 

U trećoj sezoni svog drugog boravka u klubu iz Badalone, Ribas je postizao 9,4 poena, 3,5 asistencija, 1,8 skokova i 0,9 ukradenih lopti u proseku u Evrokupu, te 7,0 poena, 2,9 asistencija i 1,9 skokova po utakmici u ACB ligi. Tim je stigao je do osmine finala Evrokupa i trenutno se sprema da ugosti londonske Lavove. Kada je reč o domaćem prvenstvu, nalaze se na deobi pete pozicije sa Unikahom, a ostvarili su do sada 17 pobeda i 10 poraza. 

Ribas je započeo svoju profesionalnu karijeru u Badaloni i bio je deo ekipe koja je osvojila Evrokup 2008, da bi se 2020. godine ponovo vratio u Huventud. Huventud je svakako jedan od glavnih favorita za osvajanje drugog po rangu evropskog takmičenja i ukoliko žele da zaigraju u Evroligi naredne sezone moraju da ga osvoje, ali izgleda i da nauče da igraju bez najiskusnijeg igrača. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke