EL - "Zeleni" šokirali "Zelene", Pavlović sjajan a tragičar!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 06.11.2015.
21:23
Izvor: Sportske.net

U petak su odigrane sve tri utakmice u evroligaškoj grupi "C" a iznenađenje večeri priredila je Zelena Gora koja je na domaćem terenu savladala Panatinaikos.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Sve tri utakmice četvrtog kola evroligaške grupe "C" odigrane su u petak uveče, a najveće iznenađenje priredila je Zelena Gora koja je kao domaćin savladala favorizovani Panatinaikos.

Poljski šampion slavio je rezultatom 71:68 (19:15, 21:18, 17:16, 14:19) a bivši košarkaš Partizana Saša Pavlović promašio je trojku za produžetak.

Zelenu Goru su do prve pobede u Evroligi vodili Mateuš Pontika sa 13 poena i 10 skokova, dok je srpski internacionalac Dejan Borovnjak ubacio 12 poena uz 7 skokova.

U ekipi Aleksandra Đorđevića prednjačio je Džejms Feldin sa 15 poena, dok je Ognjen Kuzmić sa 10 poena i 5 skokova nadmašio reprezentativnog kolegu Miroslava Raduljicu koji je postigao 8 poena.

Aleksandar Pavlović postigao je 11 poena, upisao 6 skokova i 4 asistencije, ali je utisak pokvario očajan procenat u šutu za tri poena (0/7) kao i promašaj za produžetak.

Lokomotiva Kubanj je u Krasnodaru savladala Pinar Karšijaku rezultatom 72:53, dok je Barselona kao gost bila bolja od Žalgirisa i slavila sa 78:85.

Nakon četvrtog kola u grupi "C" vodi Lokomotiva (4-0), sledi je Barselona (3-1), dok trećeplasirani Žalgiris ima skor 2-2. Zelena Gora, Pinar Karšijaka i Panatinaikos imaju po jednu pobedu i tri poraza.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke