EL - Zvezda pretila, ali nije imala snage za preokret

Autor: Darko Mitrović
petak 01.10.2021.
21:40
Izvor: Sportske.net

U ovako oslabljenom sastavu nije mogla više.

 Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da prekinu tradiciju protiv Fenerbahčea u Istanbulu. Crveno-beli još uvek čekaju pobedu na gostujućem terenu protiv ovog rivala u Evroligi, a do nje nisu došli ni večeras. Ekipa Saše Đorđevića slavila je sa 61:57 u prvom kolu nove sezone Evrolige.

Crveno-beli su ponovo bili prilično oslabljeni, nedostajali su Dobrić, Davidovac, Vajt, Uskoković, kapiten Lazić i to se svakako osetilo u igri Radonjićevog tima.

Uvodni minuti utakmice protekli su potpuno u znaku domaćeg tima koji je poveo sa 14:0, dok je Zvezda gubila lopte, bila bez rešenja u napadu i četiri minuta je čekala na svoje prve poene u ovom meču.

Ali, kada je led probijen, crveno-beli su počeli polako da hvataju svoj ritam igre. Nikola Kalinić i Nikola Ivanović su predvodili Zvezdu u tim trenucima i uz Stefana Lazarevića szu najlaskzžniji što je Radonjićev tim već do kraja prve četvrtine smanjio prednost Fenerbahčea na 18:15.

Druga četvrtina bila je veoma ''tvrda'', sa malo poena i na jednoj, i na drugoj strani, Zvezda je u jednom trenutku uspela i da povede sa 22:21, ali je Fenerbahče i dalje održavao blagu rezultatsku prednost.

U drugo poluvreme ušlo se rezultatom 28:26 u korist domaćih, a slična slika na terenu viđena je i u trećoj deonici. Opet se teško dolazilo do poena, a izuzev kraćeg bljeska, Zvezda je konstantno jurila rezultat.

Radonjićev tim odlično počinje poslednju deonicu, serijom 5:0 stiže na samo tri poena zaostatka - 45:42 posle brze kontre i zakucavanja Lazarevića.

Međutim, Fenerbahče je kao po pravilu odbijao Zvezdin nalet i nije dozvoljavao Beograđanima da ponovo pređu u vođstvo.

Nova nada za Zvezdu bila je Ivanovićeva trojka kojom je smanjio na 58:52 na ulasku u poslednji minut utakmice, a poslednje sekunde obeležila je još jedna njegova trojka za 60:57.

Na drugoj strani De Kolo pogađa jedno bacanje za 61:57 i time i rešio meč.

Nikola Ivanović je sa 16 poena bio najbolji u Zvezdi, tom učinku dodao je i šest asistencija. Kalinić i Volters su meč završili sa po devet poena. Na drugoj strani jedini dvocifren bio je Pjer sa 13 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke