Embid bira - Francuska ili SAD?

Autor: Sportske Net
četvrtak 26.01.2023.
20:45
Izvor: Sportske.net

Još je neodlučan centar.

Nathan Denette/The Canadian Press via AP)
Nathan Denette/The Canadian Press via AP)

Povezane vesti

Košarkaš kamerunskog porekla Džoel Embid još uvek ne zna za koju reprezentaciju će nastupati. 

Košarkaš FIladelfije dao je intervju za francuski „L’Ekip“ u kojem je rekao da ne žuri sa donošenjem odluke koju će reprezentaciju odbrati u budućnosti. Osim rodne zemlje, ima državljanstvo i Francuske i SAD.

,,Često mi postavljaju pitanje za koga ću igrati. Sada sam koncentrisan na NBA jer imam dobru priliku da postanem šampion sa Siksersima. Moram da budem 100 odsto u tome. Posle toga ću razmišljati o međunarodnoj košarci. U svakom slučaju, dobro je što imam francusko državljanstvo. Bili bi lepo posle titule u NBA osvojiti Svetsko prvenstvo ili olimpijsko zlato. Ali ne znam šta će se dogoditi jer je moguće da posle NBA sezone budem veoma umoran. Zavisiće i od mog tela" rekao je Embid

Filadelfija je trenutno drugoplasirani tim istočne konferencije. Embid ove sezone u NBA ligi prosečno beleži 33.4 poena, 9.8 skokova i 4.1 asistenciju.

Ove godine igra se Svetsko prvenstvo na Filipinima i u Indoneziji i Japanu. Ostaje da se vidi pod kojom zastavom ćemo gledati najboljeg strelca NBA lige iz prošle godine. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke