Embid je nezasluženo MVP, Jokića baš briga, zna se šta je cilj…

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 05.05.2023.
20:00
Izvor: Sportske.net

Odluka koja se ne može opravdati, ali Jokić gleda ka pustinji, tu se kriju odgovori…

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

 Na kraju, Džoel Embid je MVP, nezasluženo, dovoljno je pogledati brojke, plasman timova na kraju regularne sezone, ali i dosadašnje mečeve plej-ofa, pogotovo polufinala (jer za Sikserse Bruklin je bio šala na startu, radila je metla). Jokić je bolji igrač, ali hajp oko Kamerunca ili bolje da kažemo činjenica da je svima dosadio pomeranjem granica je učinila svoje.

Nećemo se složiti da nije bitno, možda Jokiću koji dolazi iz drugačije kulture, ali uvek je pogrešno kada trofeji završe u istim takvim, pogrešnim rukama. Nemojte nas pogrešno shvatiti, niko neće oduzeti klasu Embidu, ali prosto, iako je najbolji strelac lige, sve drugo, pa i poeni na kraju krajeva u plej-ofu, kada je mnogo bitnije, su na Jokićevoj strani.

I toliko o tome, kako rekoše u Denveru, njihov lider ima važnije stvari o kojima razmišlja. Nagetsi igraju derbi sa Sansima koji su silno pojačani dolaskom Durenta i javnost ih je automatski proglasila za favorita. Samo dve utakmice u Koloradu su pokazale, ono što i sam KD kaže, nisu slučajno Nagetsi bili prvi u regularnom delu. Nose u pustinju 2:0, u prvom meču se Marej vratio u formu iz "korona mehura" u Orlandu, u drugom ga nije bilo nigde, ali Jokić je najbolji košarkaš na svetu, bukvalno je rasturio Sanse.

Problem za Feniks je i povreda Krisa Pola, ali po nama ne toliki kakvim ga predstavljaju u Arizoni. Pol je velikan, ali postoji ono što se ne govori glasno sa druge obale Atlantika, njegovi brojevi padaju u plej ofu. Primera radi, u Koloradu nije bio faktor. Može on i bolje od desetak koševa po meču i naročito pet asistencija. Nijednog trenutka nije pravio prevagu, pa će sada Buker preuzeti poziciju pleja. Za makar jedan brejk u naredna dva meča, ni Denveru neće biti dovoljan Jokić (mada, ko zna, navikao nas je na neočekivano), Marej će morati da se vrati u verziju iz prvog meča. Ako pogledamo duele ove sezone, šest ih je bilo, svaki tim je dobijao kod kuće (Denver vodi 4:2, zahvaljujući duploj pobedi u plej-ofu). Ali trijumfi Sansa nisu reper jer je Meloun početkom aprila kada je bilo jasno da prva pozicija ne može da izmakne odmarao najbolje igrače. Denver je u regularnoj sezoni dobio na produžete uz 41 poen Jokića, a par nedelja kasnije su rasturili Feniks, ali u pomenuta dva meča Durant je bio zabavljen svojim jadima u Bruklinu, a Buker usred povrede.

Iz regularne sezone ne treba izvlačiti zaključke, naš utisak je da će Denver otići u finale Zapada, i da ima dobre šanse da dobije jednu od dve utakmice u Feniksu.

Koju?

Pa po nama četvrtu, jer bi verovatno osećaj urgentnosti mogao da presudi u meč u petak, odnosno noći između petka i subote.

Drugo polufinale Zapada počelo je pobedom Lejkersa, sudar juga i severa Kalifornije je otpočeo brejkom u San Francisku. Sledeći meč je bio na programu u noći između četvrtka i petka, dok je magazin putovao ka vama, pa ćemo o tome govoriti više u sledećem broju.

Kako smo napomenulu, Filadelfija ima brejk, 1:1 je, posle dva meča, bez Embida, Harden je režirao iznenađenje u Bostonu, ali kada se MVP vratio, nije donelo skok u igri, Seltiksi su izjednačili.

Po nama, Boston ostaje favorit serije, imaju bolji tim, dužu klupu, Kamerunac je rovit od povrede, plus Tejtum je u pobedi u četvrtak ujutru imao loše veče. Očekujemo od njega da se vrati na svoje brojeve, pa i pored vatrene publike u "gradu bratske ljubavi", pokušali bismo sa pobedom Bostona u trećem meču, mada miriše da bi ova serija mogla da potraje i sedam utakmica.

U drugom Istočnom polufinalu, Majami je slavio u prvom meču, ali i izgubio Batlera. Nema ni Heroua koji je povredio ruku, Oladipo je već dežuran u lekarskim ordinacijama, pa jasno je, da i pored strašne dubine u timu, Hit oseća posledice. Njujork je motivisan, gladan, mogli bi da odigraju odbranu života, Tibodo je trener koji ume u ovakvim situacijana, zvuči malo čudno, ali uz minus poene, probali bismo sa pobedom Niksa i vraćanjem brejka.

Novo prolazno vreme polufinalnih serija u magazinu u utorak.

Kompletnu ponudu u AdmiralBetu za mečeve plej-ofa NBA lige pogledajte OVDE. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke