Embid je živ, solidni Bogdanović ide za Beograd!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 18.04.2024.
06:29
Izvor: Sportske.net

Epilog istočnog polufinala plej-ina...

AP Photo/Nam Y. Huh
AP Photo/Nam Y. Huh

Povezane vesti

Neočekivanu pomoć Embid je imao od Badija Hilda i veterana Batuna. Francuz je postigao 20 poena, pomenuta dvojica igrača su pogodila u ključnim trenucima, na kraju su Siksersi preživeli, idu u plej-of, a Majami će imati još jednu šansu za duel sa Boston. Hit će ugostiti Čikago koji je trijumfom protiv Atlante ostao u igri.

Embid je završio sa 23 poena, 15 skokova, na kraju asistencija Obre Džunioru za jedne od ključnih poena. Dok je još uvek aktuelni MVP na parketu, Siksersi imaju šansu, mada će biti teško protiv razigranih Niksa u seriji prvog kola.

FIladelfija je jurila prednost tokom treće četvrtine, na kraju su prelomili. Tajris Majksi je nestao u nastavku, na kraju 19 poena, ali su ključ bili rezervisti. Svakako, velika pobeda za domaće, bolje je igrati sa Niksima nego najboljim timom regularnog dela Bostonom. To će dobiti Majami, ako u poslednjem meču plej-ina savlada Čikago. Kod ekipe sa Floride Hero 25 poena, Batler 19, Jović po pet koševa  i skokova za manje od 15 minuta.

Kako rekosmo, Čikago je savladao Atlantu koja završava sezonu. Bulsi će morati da dobiju i Majami na Floridi, kako bi ušli u doigravanje i išli na strašne Seltikse. Noćas nisu imali veći problem protiv Houksa u čijim redovima je Bogdanović ubacio 21 poen, imao pet skokova, četiri asistencije i pad blokada. Marej je brojao do 30, Kapela 22 poena i 17 skokova, ali roviti Jang se ispromašivao, 22 poena i 10 asistencija, izgubio je šest lopti. Kod Bulsa Vučević 24 poena, 12 skokova, Kobi Vajt je blistao, spakovao je Houksima 42 koša, imao devet skokova šest asistencija. Partija karijere u pravom trenutku. Domaćin je imao odlične procente šuta, sam Vajt pogodio prvih deset pokušaja...

Filadelfija - Majami 105:104
Čikago - Atlanta 131:116

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke