Embid posle incidenta: "Morao sam da ga udarim"

Autor: Mladen Heleta
petak 21.04.2023.
09:30
Izvor: Sportske.net

Pobeda Filadelefije u senci nesportskog poteza njene prve zvezde.

P Photo/Derik Hamilton
P Photo/Derik Hamilton

Povezane vesti

Košarkaši Filadelfije poveli su protiv Bruklina sa 3:0 u četvrtfinalnoj seriji NBA plej-ofa na Istoku i nalaze se na jednu pobedu od plasmana u polufinale, gde će igrati sa boljim iz duela između Bostons i Atlante, a tamo je 2:0 za Boston.

Siksersi su jutros napravili brejk u Njujorku, slavili su sa 102:97, ali je trijumf ostao u senci poteza Džoela Embida na početku meča.

Kandidat za MVP priznanje je u trećem minutu prve deonice udario u međunožje Nika Klaksona, posle jednog obračuna za loptu.

Nejasno je zašto su sudije odlučile da ga ostave na parketu, ali na kraju, i sam Embid je priznao da je bio na ivici da završi meč pre vremena.

"Od početka ste mogli da vidite kakav je plan igre. Morao sam da ga udarim, pokušao je da me isfrustrira, tako da budem isključen. Previše sam iskusan da sebe dovedem u poziciju da budem izbačen, tako da sam nastavio sa svojim poslom i ostvarili smo pobedu", rekao je Embid.

NBA sudija Toni Braders rekao je da Embid nije izbačen jer kontakt nije bio prekomeran. U međuvremenu, Džejms Harden je direktno udario Rojsa O'Nila u prepone, što je ocenjeno kao preterano, pa je on ranije završio meč.

Naredni četvrti susret igra se takođe na terenu Bruklina, u subotu 22. aprila od 19 sati po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke