Embid rešenje za Francuze? Dijao rekao svoje

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 28.08.2023.
20:45
Izvor: Sportske.net

Francuzima šok pokrenuo krizu

AP Photo/Steven Senne
AP Photo/Steven Senne

Povezane vesti

Senzacionalna eliminacija Francuza u grupnoj fazi Mundobasket posle dva vezana poraza od Kanade i Letonije, takođe i način na koji je do njih došlo, ozbiljno su potresli čitavu selekciju i savez.

Komentari veterana Nikolasa Batuma o izostanku pojedinih imena i načina na koje se vodi selekcija su dodatno "rasplamsali vatru".

Domaćini Olimpijskih igara naredne godine su nedavno dodelili pasoš NBA MVP-u Džoelu Embidu, inače Kameruncu, što je pokrenulo spekulacije da bi mogao da psotane deo njihove reprezentacije.

Generalni menadžer reprezentacije i legenda francuske košarke Boris Dijao odgovorio je da Embidovo pojavljivanje neće rešiti postojeće probleme.

"Ne mislim da je to jedini odgovor na probleme u našem timu. Nije jedan magičan trik koja će sve promeniti. Kao što sam rekao, problem sa ovim takmičenjem nije ko je bio ovde, a ko nije. Mislim da je sa timom koji smo imali to trebalo da se uradi bolje od onoga što smo mi uradili. A to znači da su svi krivi. Ne kažem da su to samo treneri, ili igrači, ili menadžeri. Sa timom koji smo imali trebalo je da prođemo bolje", kaže Dijao i nastavio:

"Nismo mislili da smo bismo mogli bolje sa još jednim pojedincem. Problem nije bio u tome što nismo imali talenra. Bilo je to što nismo odigrali kako treba. To je prva stvar koju moramo da promenimo i onda možemo da imamo najbolji mogući tim", istakao je Dijao.

Upitan je da li će krenuti u agresivnije regrutovanje Embida ka dresu Francuske.

"Ja sam po sebi nisam agresivna osoba (smeh). Ne mislim da je to potraga. Reč je o ljudima koji žele da dođu. Neki ljudi dolaze ili ne dolaze u reprezentaciju iz različitih razloga. On je poseban slučaj iz svojih razloga. Mislim da ne postoji način da budemo agresivni sa naše strane", stavio je tačku Dijao na to pitanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke