Embid rešio u poslednjoj sekundi, sad preti "metlom"! Brejk u kući šampiona!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 21.04.2022.
07:21
Izvor: Sportske.net

Filadelfija blizu polufinala, Seltiksi sigurni, šok u Viskonsinu!

Nathan Denette/The Canadian Press via AP)
Nathan Denette/The Canadian Press via AP)

Povezane vesti

U drugom meču je ipak bilo lakše. Bostonovi navijači su završili veliki posao, uspeli su da poremete bivšeg ljubimca Irvinga, ostalo su završili Braun, Tejtum i odbrana Seltiksa. Uspeli su da zadrže Duranta, prosto neverovatno zvuči podatak da nije pogodio iz igre u drugom poluvremenu. Zabršio je sa 27 poena, ali uz šut 4 od 17, Kajri je šutirao 4 od 13, sa takvim procentima nemoguće je savladati Boston. Kod domaćina Braun 22 poena, 10 u poslednjoj četvrtini, Tejtum 19. 

Iako su Netsi imali u jednom trenutku 17 razlike, Boston ih je oduvao u nastavku, kada su zaustavili glavne zvezde Netsa. Nose u Njujork velikih 2:0, iako nisu igrali dobro u prvom poluvremenu, pokazalo se da imaju zaista mnogo oružja i mogućnost da pobede na više načina...

Džoel Embid je utišao Toronto. Prvi meč Reptorsa od titule iz 2019. u plej-ofu je završen razočaranjem nakon poraza u produžetku od Siksersa. Embid je u poslednjoj sekundi ubacio trojku za pobedu, a kouč domaćih Nik Nurs poraz nazvao najtežim u karijeri. Na neki način ovo je servirana hladna osveta za čuveni kod Kavaja Leonarda u poslednjem meču serije polufinala pre tri godine, kada su u sedmoj utakmici Reptorsi izbacili Sikserse. 

Embid je završio sa 33 poena i 13 skokova, u prolazu je dobacio reperu Drejku da će u subotu raditi metla, odnosno da će Filadelfija sa 4:0 izbaciti Kanađane. Toronto je utihnuo posle dobroh prvog poluvremena kada su naterali goste na 15 grešaka. Imali su šanse u regularnom delu, na kraju brejk Filadelfije koja je sada veoma blizu polufinala.

Iznenađenje je serviralo Čikago. Slavili su u drugom meču protiv šampiona uz 41 poen, plej-of rekord DeRozana. Brejk u Viskonsinu ovu seriju uvodi u potpunu neizvesnost. Nikola Vučević odličan 24 poena, 13 skokova, Bakse čeka u petak pakao u Čikagu. Da stvar bude gora Portis je povredio oko, Midlton je izašao sredinom poslednje četvrtine zbog problema sa kolenon. Bakse je vodio Jani sa 33 poena, 18 skokova, 9 asistencija, srušio je Džabara i na večnoj listi strelaca Milvokija u plej-ofu. Bruk Lopet je ubacio 25 poena za domaće, Midlton 18, Holidej 15.

Čikago je napravio seriju 13:0 i odlepio se na startu poslednje četvrtine, vodili su sa +15, šampion se vratio, ali u finišu je DeRozan presudio domaćima. Bulsi su mnogo bolje šutirali nego u prvom meču, blizu 50% za tri poena, a udarna trojka DeRozan-LaVin-Vučević je sjajnog saradnika imala u pleju Karuzu, koji je uz 10 poena, imao 9 asistencija, 2 skoka, isto toliko ukradenih lopti i blokada. 

Rezultati:

Boston - Bruklin 114:107 (2:0)
Toronto - Filadelfija 101:104 pr. (0:3)
Milvoki - Čikago 110:114 (1:1)

Plej-of se nastavlja večeras, Denver će probati da se vrati u seriju protiv Voriorsa, Memfis traži brejk u Minesoti, dok se serija između Mavsa i Džezera seli u Jutu. Ponovimo, AdmiralBet ima najbolje kvote na košarkaške mečeve, mi bismo večeras savetovali pobedu Jute protiv Dalasa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke