Embid se nije pojavio, Jokić opet ispisao istoriju, Kendrik Perkins okrenuo ploču oko MVP izbora!

Autor: Boris Jovanović
utorak 28.03.2023.
07:57
Izvor: Sportske.net

Denver slavio 116:111 protiv Filafelfije...

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Kako se i najavljivalo Embid je preskočio gostovanje u Koloradu, Nikola Jokić je stigao do 29. tripl-dabla u sezoni, Denver napravio novi korak ka prvom mestu Zapada. Srbin je dominirao, sa 25 poena, 17 skokova i 12 asistencija. 

On je rekao da to da li Embid igra ili ne, nema uticaja na njegov pristup, ali i pohvalio rivala.

"Embid je zver od igrača, na mnogo načina može da utiče na igru", kaže MVP.

On je i noćas ušao u istoriju kao jedini čovek uz Čembrlena i Oskara Robertsona koji ima 10+ mečeva sa 25-15-10 tripl-dablova!

Za Sikserse treći poraz u nizu, odustali su od jurnjave za top dve pozicije na Istoku, Dok Rivers tvrdi da je najvažnije da ima zdrave igrače u plej-ofu. Tajris Maksi je postigao 23 od 29 poena u prvom poluvremenu, nakon toga je stao, Denver je otišao na +22 u nastavku da bi se Filadelfija vratila u finišu. Ipak, bilo je kasno, na kraju je pobeda ostala u Koloradu. 

Iako se domaćin opustio Jokić kaže da je jedino pobeda bitna. 

Kendrik Perkins koji je promovisao Embida kao MVP igrača i tvrdio da zaslužuje titulu, sada kaže da Embid nije smeo da izostane i ne pruži šansu Jokiću nakon što je dao 47 poena u prvom duelu ove sezone.

"Glasam za MVP-ija, u panelu sam za odluku, ovaj izostanak ću uzeti u obzir", kaže analitičar EPSN i bivši NBA centar. Embid je inače propustio 14 mečeva ove sezone, neverovatno zvuči podatak da nije igrao u Denveru od 2019. U četvrtak Denver će ugostiti Pelikanse, prilika za Jokića da napravi šesti tripl-dabl u martu mesecu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke