Embid se raspričao zbog Karija. silna Juta!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 12.12.2021.
09:02
Izvor: Sportske.net

Stef zaustavljen u Filadelfiji, perfektna turneja Džezera...

AP Photo/Chris Szagola
AP Photo/Chris Szagola

Povezane vesti

Filadelfija je uspela da zaustavi Stefa Karija. Naime, Matis Tajbul ga je dva puta blokirao, pa Stefova statistika deluje razočaravajuće, 3 od 14 za tri poena, 18 poena na kraju, imao je 9 skokova i 5 asistencija. Ali samo 25% šuta za tri poena odvelo je Voriorse poraz. Bjelica je dao jednu trojku, završio sa 3 poena i isto toliko uhvaćenih lopti. Na drugoj strani, kod Siksersa, Embid 26 poena, 9 skokova, razgalamio se po običaju posle meča, poručio je Kariju da se rekordi ne obaraju u Filiju. Stefu je pred meč nedostajalo devet trojki da obori rekord Reja Alena, sada je na -6 od večnosti, sledeća stanica je Indijana, ali bi Ker mogao da ga odmori u tom meču.

Dilon Bruks se vratio na parket, ubacio 25 poena, Dezmond Bejn dodao 19 pa je Memfis spustio Hjuston na zemlju. Roketsi su posle loše početka uspeli da se vrate nakon poluvremena (gubili su dvadesetak razlike u prvom delu), ali su "Grizliji" pojačali u poslednjoj četvrtini i stigli do trijumfa. Roketsi su bili bez Gordona, Džajlena Grina, Kevina Portera Džuniora, dobro su se borili ali je rival bio prejak. Posle šest pobeda u nizu, tim iz Teksasa je izgubio dve večeri u nizu.

Redži Džekson je na matineu u Los Anđelesu srušio Orlando u poslednjim trenucima, dok je strašna Juta nastavila seriju. Donovan Mičel je ubacio 28 poena, Gobert uz 20 koševa imao 11 skokova, pa su Džezeri u prestonici završili perfektnu turneju sa četiri pobede. Oni su u seriji od sedam trijumfa, Vizardsi nisu mogli puno, pali su u formi nakon dobrog starta. Naime, Vašington je bio iznenađenje prvih mesec dana, sada su izgubili 9 od 14 mečeva. Bredli Bil je ubacio 21 poena, sve što su domaći učinili je vođstvo na poluvremenu, posle je mnogo kvalitetnija Juta lako okrenula rezultat.

Majami je tukao oslabljene Bulse, Dankan Robinson je ubacio 26 poena, najviše u sezoni, Čikago je bio bez DeRozana, Vajta, Džonsa Džuniora, u zdravstveni protokol ušli su i Dosunmu i Sten Džonson koji je nedavno potpisao kako bi olakšao krizu oko povreda i kovida. Vučević je uz 10 poena imao 8 skokova, Lavin je brojao do 33...

U San Antoniju Jokić razbio San Antonio i osvetio se za poraz od pre dve večeri. O tome možete čitati u posebnoj vesti.

   

Rezultati: 

Vašington - Juta 98:123
Klivlend - Sakramento 117:113
Memfis - Hjuston 113:106
Majami - Čikago 118:92
Filadelfija - Golden Stejt 102:93
San Antonio - Denver 112:127
LA Klipers - Orlando 106:104

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke