Emotivni i besni Trinkijeri o "srcu", "mudima", pozvao navijače da ne sipaju "govna" na sudiju

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 17.06.2019.
22:16
Izvor: Sportske.net

Trener kaže da je u finalnoj seriji naučio više nego za ceo život. Usledilo je i pitanje o ostanku i naredne sezone.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Trener Partizana Andrea Trinkijeri bio je potišten posle poraza u finalu plej-ofa Super lige Srbije, istakavši da su sudije bile "pokvarnije" u prvom meču nego danas. Čestitao je Crvenoj zvezdi, ali nije birao reči. Bez odgovora na pitanje da li ostaje i naredne sezone.

"Sto posto ću se zaglaviti sa srpskim, izvinjavam se unapred. Čestitam Zvezdi na pobedi. Dobili su nas na individualni kvalitet, ali ovo je bila fantastična serija, trajala je sedam dana, ali kao da je trajala 70 godina, tako se bar osećam. Naučio sam mnogo više u ovih sedam-osam dana nego za celi život, barem ovo oko košarke", rekao je Trinkijeri.

Zvezda je pobedila pogotkom Berona u poslednjoj sekundi utakmice, iako je napravio korake. Trener je birao reči.

"Želeo bih da vam nešto pametno kažem, ali neće biti lako. Bili su koraci, tri i po koraka. Bila bi peta utakmica, majstorica. Mislim da su moji igrači i naši navijači zaslužili majstoricu. Neće biti majstorice. Sad je lako sasusti sva govna na sudiju, ja neću to uraditi.

Ima mnogo više od toga. Sistem ne radi. Šta se desilo u prvoj utakmici, pogrešili su. Znaju i oni, znamo mi, znaju svi. Bila bi naša lopta sa 0,5-0,7 na semaforu. Nisu svirali. I šta sad ja? Šta mogu ja da napravim? Moraš biti mnogo hrabriji, ovako izgubiš, puno hrabriji…Mnogo je pokvarenije ono što je bilo u prvoj utakmici nego ovo večeras
", rekao je Trinkijeri.

Na šta tačno mislite kad kažete "pokvarenije"?

"Ja sam isključen, a sudija je napisao neistinu (u zapisniku). Dobijem tehničku, okrenem se i on svira isključenje. To nije moje mišljenje, to je činjenica koju je video ceo svet. Ja sam spreman na sve, ali kad neko laže realnost, za to još nisam spreman. Moram da treniram malo", rekao je Trinkijeri.

Novinar ga je pitao da li je sistem u ABA bolji, ali je trener rekao da mu je teško da priča.

"Ako ja sad nešto kažem...Znaš kako kaže američka policija: sve što kažeš može biti upotrebljeno protiv tebe. Ja sam čestitao protivniku pobedu, ali nemojte me sada nagovarati da još nešto dodam, jer neću na moje reči koje su bile jako direktne i rekao sam mirno i jasno, iako nisam miran.

Svi su videli, svi imaju mišljenje, a jedino me ljudski povredi kad neko laže i evo. Mi svi grešimo, ja grešim, ali kad lažeš, onda je nešto više. Ali, sad da pričam o ABA ligi, nemoj, molim te…
", odgovorio je italijanski trener.

Trinkijeri je imao i poruku za navijače Partizana.

"Biti Partizanovac znači i to. Nema tuge – ne. Izgubili smo, ali nismo poraženi. Izvukli smo šta smo imali i šta nismo imali, borili smo, radili, grešili, falilo nam je nešto, ali sigurno ne muda i srce. To nije falilo.

Nemojte nikoga individualno kriviti, nije momenat. Ja mogu pričati o koracima 10 godina i znam da sam u pravu…Grobari, nema tuge. Moraš da budeš hrabar da budeš Partizanovac, a oni su hrabri
", kazao je trener.

Usledilo je novinarsko pitanje: "ima li smisla igrati majstoricu u ovakvim uslovima?"

"Sigurno je tu nešto trulo, ali šta sad? Predati se? Ne znam, ja se ne bih predao. Ne bih, ima poente što ste rekli, ali...", ostao je nedorečen trener.

Po dolasku ste rekli da ne biste imali kompletnu karijeru da niste došli ovde i osetili miris ove hale...

"Večeras malo smrdi", prekinuo je trener pitanje.

Iako je trener potpisao trogodišnji ugovor, navijači nagađaju da će trener ostati. Pokušali su novinari da ga to pitaju, ali on nije hteo da odgovara.

"Ne, ne. Ja razumem da vi radite svoj posao, ali...Još me boli, jako. Ja samo znam jednu stvar, sve što sam imao i što sam nemao, pošteno i ponosno sam uradio za ovaj klub", rekao je Andrea Trinkijeri.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 18.06.2019
11:34

Sve se vraća od Drobnjaka do Bogdana (belog medveda) 5 u nizu!!! Idemo majstori!!!!!

avatar
Grb partizana 1997?
Tuesday, 18.06.2019
11:25

Kakav recnik za coveka koji zaradjuje 800k eura po sezoni! Nekada redovan Evroligaski trener a sada? Kakav sunovrat karijere i ljudskog dostojanstva.

avatar
Old_school
Tuesday, 18.06.2019
06:14

Da, simpaticno je sve svesti na sudjenje, pa se ne vide mnogo tvoje greske, ocajna forma mnogo igraca kao i bar 70% spornih sudijskih odluka u vasu korist. Ali poznati ste vi licemeri, nista novo. Dace drzava jos.

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 18.06.2019
01:59

U sva cetiri meca su krali (dva puta ako ne i sva tri puta) i pokrali, niza rasa.

avatar
BojanMC
Monday, 17.06.2019
23:54

Izgube - nisu porazeni To ni cak noris ne moze.

avatar
Anti šajberovac
Monday, 17.06.2019
23:38

E moj Trinki, to su ti Zingari
5 protiv 3,+ 40 bacanja, po 3 ,, 4 namerne ili tehničke, sudijska navlačenja celu utakmicu i naravno Belošević

avatar
⭐♦ povratka kralja
Monday, 17.06.2019
23:13

Bane Sejn Lazic je trofejniji od celog tima partizaija sa sve Trinki vinkijem na celu. :D

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Monday, 17.06.2019
23:04

Trinkieri susjede Tomic te je u svojoj prvoj godini trenerske karijere oducio od kosarke stari vas.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 17.06.2019
23:03

Dosao je kad nam je bilo tesko (kad igraci medjusobom nisu imali poverenje). Uzeo je kup, sada se moze reci neopravdano euforoiju je vratio medju navijacima, jedna lopta nas delila od TOP 8 EK, a moze se reci i od finala ABA lige,... Sve u svemu da ti je neko oktobra/novembra ovo ponudio (posle Krke i Zadra) prihvatio bi oberucke.
Kad pogledas od kad je Trinkijeri dosao, samo nas je Zvezda nadigrala (treca utakmica ABA lige), ne racunajuci onu u Nemacku gde smo turisticki otisli, ovo ostalo smo sve do poslednjeg minuta bili u igri.
Sad cekamo kraj ostalih liga, da vidimo dal cemo dobiti specijalnu pozivnicu za EL ( usta cisto sumnjam, ali boze moj ko ga zna), pa da se na vreme pravi tim za sledecu sezonu.

avatar
mm20
Wednesday, 19.06.2019
06:58

Da, od Finala Abe jedna lopta,bilo 30 razlike, Boze mili.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 19.06.2019
18:28

Da je Gagic odigrao kvalitetnu odbranu u produzecima u prvoj utakmici, treca se ne bi ni igrala.

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Wednesday, 19.06.2019
12:17

ja uvek kazem ajde uzivo da vidis da li sam ljudsko bice ti se bojis,sta bi?

avatar
Mani2
Monday, 17.06.2019
22:45

Au kakav naslov.Ovo treba cenzurisati.

avatar
REVOLT OF MILAN
Monday, 17.06.2019
22:21

Nismo porazeni, to je najbitnije! Papir trpi sve pa ce tako i povodom ove sezone svako svoju evidenciju da vodi, ali, samo ce nasa strana da bude u pravu. Iako je neverovatnih odluka bilo u svakoj od 4 utakmice u seriji, i ja sam sve vreme pisao o toj prvoj utakmici i samo mi je bilo bitno da mi i veceras odnesemo pobedu, znao sam da je to to ako ih dobijemo kao sto i jesmo. Na kraju ce i Trinkija oterati osim ako se bas ne zainati i postane i gori od Duleta...

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Monday, 17.06.2019
22:37

I pored silnog guranja,sviranja odzu i fajeu odmah brze faulove,da se prekine da ne moze da se igra,vi ste opet porazeni,zgazeni bukvalno,tako da to ti je to

avatar
nemam pojma
Tuesday, 18.06.2019
11:34

Tuga je tebe smatrati ljudskim bićem. Dno dna !

avatar
REVOLT OF MILAN
Tuesday, 18.06.2019
01:35
avatar
svojnasvome
Monday, 17.06.2019
23:40

Ti SI prijatelju polupan, nezreo I nemas blage veze sad kosarkom....Ali blage

avatar
nenadnenad1234
Monday, 17.06.2019
22:52

Ovo od skoro neko novo pravilo oko cetvorokoraka?

avatar
Pipo Inzagi
Monday, 17.06.2019
22:44

Kao što je trener bez rominga oterao mnoge....kako vas bre nije sramota da kukate na sudije,pa svaku utakmicu sa Zvezdom vas drže u životu,da nije njih ne bi bilo neizvesnih završnica,od 10 odluka 9 je u korist partizana...e kad nije domaće takmičenje onda nema ni neizvesnosti(sem u onim utakmicama gde se nekako pojavi belošević ili vojinović ili jovčić,da prupomognu jurasu ili puklu...) onda je 30-ak razlike....