Endesa liga - Briljirali evroligaši, ''pljuštale'' stotke, Real se izdvojio na vrhu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.12.2022.
23:10
Izvor: Sportske.net

Bez iznenađenja u današnjim mečevima 12. kola španske Endesa lige.

Endesa league
Endesa league

Povezane vesti

Sva četiri španska predstavnika u Evroligi su svoje prvenstvene mečeve igrali danas i svi su ostvarili ubedljive pobede.

Počelo je duelom dve prvoplasirane ekipe na tabeli, Tenerifa i Reala, a gosti iz Madrida su trijumfovali rezultatom 80:67 i tako se izdvojili na čelu tabele sa deset pobeda, a Tenerife sada imaju skor 9-3.

Mario Hezonja je sa 15 poena i šest skokova bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a Korneli, Musa i Vilijams-Gos su upisali po 11 poena. Kod domaćih najbolji Abromaitis sa 15 postignutih poena i Fitipaldo sa 14, uz sedam asistencija.

Najubedljivija je bila Valensija koja je, takođe kao gost, deklasirala Granadu sa 110:81, pa sada ima skor 6-6, a Granada je pretrpela četvrti uzastopni poraz, ukupno sedmi.

Lopez-Arostegi je sa 17 poena i pet asistencija bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a u Granadi to je bio bivši košarkaš Partizana Aleks Renfro sa 14 poena.

Efikasna je bila i Baskonija koja je na svom terenu savladala Fuenlabradu sa 102:88 i tako stigla do devete pobede u 12 kola, a gostima je ovo deveti poraz u sezoni.

Izvanredni šuter Markus Hauard se večeras zaustavio na 29 postignutih poena u pobedničkoj ekipi, a naš Vanja Marinković se nije upisao u strelce za deset minuta u igri. Srpski košarkaši bili su najbolji u ekipi Fuenlabrade, i to naš reprezentativni centar Dušan Ristić sa 19 poena i 10 skokova i plejmejker Jovan Novak sa 12 poena i 11 asistencija.

A da učinak evroligaša bude stopostotan, pobrinula se i Barselona koja je na svom terenu savladala Unikahu sa 75:60 i upisala devetu pobedu. Laprovitola je bio najefikasniji sa 13 poena i četiri asistencije, a naš Nikola Kalinić je za 20 minuta upisao četiri poena i pet asistencija. Osetkovski je predvodio Unikahu sa 11 poena i pet skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke