Endesa liga - Real pokazao Partizanu kako sa Huventudom, ubedljiva i Barsa

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.09.2020.
23:23
Izvor: Sportske.net

Glavni favoriti i dalje bez poraza.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Posle tri odigrana kola u španskoj Endesa ligi, pet ekipa i dalje imaju stopostotan učinak.

Real Madrid je među njima, a večeras je kraljevski klub kao gost savladao ekipu Huventuda sa 87:64. Madriđani su već u prvom poluvremenu obavili najveći deo posla, kada su stekli dvadesetak poena razlike, a u nastavku su rutinski završili posao. Razlika je početkom poslednje deonice prelazila i trideset poena razlike u korist Reala.

Laprovitola je sa 22 poena bio najefikasniji u Realu, a Kozer je upisao 12, dok je u Huventudu jedini dvocifren bio Ćabi Lopez-Arostegi sa 12 poena.

Podsetimo, Huventud već u sredu dočekuje Partizan na startu Evrokupa, pa je večerašnja utakmica bila posebno interesantna crno-belima.

Ranije danas, Barselona je savladala Bilbao sa 82:64, uz nešto više neizvesnosti, s obzirom da su se gosti dobro držali tokom prve dve četvrtine. Hanga sa 13 i Higins sa 12 poena bili su najefikasniji u Barseloni, a goste je predvodio Džejlon Braun sa 15 poena. Kao i Real, i Barselona posle tri kola ima skor 3-0.

Valensija je upisala drugu pobedu, i to u gostima protiv Manrese (82:74), uz 17 poena Bojana Dubljevića, 12 San Emeterija i devet našeg Nikole Kalinića, koji je imao i dve asistencije i jedan skok. Baez je sa 19 poena bio najbolji kod domaćina.
-
baner

Endesa liga, treće kolo

Nedelja:

Barselona - Bilbao 82:64
Andora - Unikaha 78:81
Gipuzkoa - San Pablo Burgos 77:90
Obradoiro - Betis 87:80
Huventud - Real Madrid 64:87
Manresa - Valensija 74:82
Saragosa - Gran Kanarija 88:71.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke