Endesa liga - Španski evroligaši bez greške, Baskonija brojala do 108!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.01.2024.
21:45
Izvor: Sportske.net

Bez iznenađenja u današnjim mečevima.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U španskoj Endesa ligi ovog vikenda su odigrane utakmice 19. kola, a danas su sva četiri njihova evroligaša ostvarila nove pobede.

Barselona je gostovala u Granadi i ostvarila ubedljivu pobedu rezultatom 94:61. Domaćin se i držao tokom prvog poluvremena, ali je u nastvaku meča Barsa zaigrala mnogo bolje i utrostručila svoju prednost.

Ernangomez je sa 20 poena i 9 skokova bio najefikasniji u pobdničkoj ekipi, a pratio ga je Satoranski sa 15, dok je naš Nikola Kalinić meč završio sa dva poena, dva skoka i četiri asistencije. Kod domaćih najbolji Četam sa 20 poena i 6 skokova.

Baskonija je posle evroligaške pobede nad Crvenom zvezdom u Beogradu, večeras na svom terenu ubedljivo savladala Andoru sa 108:95. Gosti su bolje počeli meč, dobili prvu četvrtinu, ali je u nastavku sve došlo na svoje mesto.

Markus Hauard ponovo najefiakasniji u Baskoniji sa 28 poena (4/14 za tri), a Moneke je upisao 26 poena i 6 skokova. Naš Vanja Marinković se zaustavio na 11 poena.

Kod gostiju 21 poen Hardinga, 20 Marića, a 10 je upisao nekadašnji kapiten Partizana Mihajlo Andrić.

Valensija je kao gost, bez Stefana Jovića u sastavu, savladala Saragosu sa 85:75, posle preokreta u drugom poluvremenu. Odželej je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 21 poenom, a Justa je predvodio domaće sa 21 poenom i 11 skokova. Dejan Kravić je u ekipi Saragose upisao četiri poena.

Uspešan je bio i Real koji je najavio izlazak iz prve ovosezonske mini-krize, s obzirom da je u proteklih sedam dana bio poražen od Mursije u Endesa ligi, a onda i od Monaka u Evroligi.

Večeras su Madriđani u svom ''Vizink centru'' savladali Bilbao sa 95:80, ponovo bez povređenih Tavaresa i Ljulja. Jabusele sa 16 i Musa sa 15 poena su predvodili Real do pobede, a Islanđanin Hlinason je sa 19 poena bio najefikasniji u Bilbau.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke