EP (kval.) - Crnogorci osetili snagu svetskog prvaka, skromni Simonović, Bugarin Miler-Mekintajer nemoćan protiv Švedske

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 22.02.2024.
21:24
Izvor: Sportske.net

Crna Gora nije uspela da iznenadi velikog favorita.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Novi svetski prvak, selekcija Nemačke, uspešno je započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Nemci su večeras u Ludvigsburgu, u meču prvog kola Grupe D ubedljivo savladali Crnu Goru rezultatom 85:61.

Već u prvoj četvrtini domaćini su stavili do znanja Crnogorcima da su rešeni da trijumfuju, dobili su prvih deset minuta sa 28:10, ali su gostu uspeli kasnije da polako smanje razliku.

Kada je početkom četvrte deonice Zoran Nikolić smanjio na 58:52, izgledalo je da bi Crna Gora mogla da meč uvede u zanimljivu završnicu, ali Nemci ekspresno uzvraćaju serijom 12:1 i praktično rešavaju pitanje pobednika.

Oskar da Silva je sa 19 poena, 7 skokova i 4 asistencije bio najbolji u pobedničkom timu, Delou i Olinde su ga pratili sa po 13 poena, a u selekciji Crne Gore Kendrik Peri sa 16 i Nemanja Radović sa 13 poena, dok je košarkaš Crvene zvezde na pozajmici u Bešiktašu Marko Simonović upisao svega četiri poena, uz šest skokova.

U ovoj grupi je uspešan start imala i Švedska, koja je večeras na svom terenu savladala Bugarsku sa 84:70, uz 16 poena Pancara i po 14 Borga i Ramšteda. Kod gostiju najbolji plej Baskonije, Kodi Miler-Mekintajer sa 21 poenom, ali nije uspeo da spreči ubedljiv poraz svog tima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke