EP (U18) - Bravo "Orlići", još jedna pobeda i titula!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 02.08.2014.
19:23
Izvor: Sportske.net

Juniorska reprezentacija Srbije savladala je Grčku u polufinalu Evropskog prvenstva u Turskoj čime je obezbedila medalju na kontinantalnom šampionatu i stekla priliku da se bori za trofej.

fibaeurope.com
fibaeurope.com

Povezane vesti

Srpski košarkaški mlađi od 18 godina uspeli su da savladaju vršnjake iz Grčke u polufinalu Evropskog prvenstva u Turskoj čime su obezbedili medalju i šansu da se bore za zvanje prvaka Evrope!

Juniorska reprezentacija slavila je rezultatom 60:55 (11:14, 17:14, 18:12, 14:15) u uzbudljivom polufinalnom susretu sa Grcima, jednako interesantnom kao i onaj koji su dve selekcije pre samo nekoliko dana odigrale u grupnoj fazi takmičenja.

Večeras je za trijumf Srbije bila zaslužna raspoložena klupa odnosno igrači koji su meč počeli kao rezerve. Trećinu ubačenih poena postigli su momci koji su naknadno ulazili na teren što je naspram grčkih rezervi koje su ostale bez učinka bilo presudno.

Radovan Đoković i Stefan Lazarević bili su najbolji poenteri u reprezentaciji Srbije. Njih dvojica su zajedno postigli dve trećine poena odnosno 37 poena za naš nacionalni tim a pratio ih je i Ilija Doković sa 13 poena.

Kod Grka je dominirao Dimitros Stamatis sa 22 poena ali osim njega u timu Helena nije bilo još jednog igrača sa dvocifrenim učinkom.

Reprezentacija Srbije u finalu će se sastati sa boljim iz duela Hrvatske i Turske a borba za titulu zakazana je za nedelju od 19 časova i 45 minuta po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke