EP U18 - Nezadrživi ''orlići'', ali i Španija!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.07.2023.
22:29
Izvor: Sportske.net

Očekivani rezultati u večerašnjim mečevima.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Juniorska reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na Evropskom U18 prvenstvu u Nišu. Posle sinoćnjih ''plus 57'' protiv Češke, ''orlići'' su večeras u ''Čairu'' savladali i selekciju Finske, takođe ubedljivo, rezultatom 96:72.

Finci su pružili znatno veći otpor u odnosu na Čehe sinoć, pa možda konačan rezultat i ne daje pravu sliku dešavanja na terenu, jer su početkom poslednje deonice prišli na samo četiri poena razlike.

Ali, onda je usledio furiozni finiš izabranika Nenada Stefanovića i pitanje pobednika je brzo bilo rešeno.

Mitar Bošnjaković je sa 19 poena bio najefikasniji u našem timu, a pratili su ga Topić i Nikolić sa po 14. Topić je dodao i 8 asistencija i 7 skokova, a Nikolić je imao osam uhvaćenih lopti i tri asistencije.

Ranije danas u našoj Grupi C, Slovenija je savladala Čečku sa 89:60, pa će se Srbija i Slovenija sutra u poslednjem kolu boriti za prvo mesto u grupi i najbolju poziciju pred osminu finala.

Za to vreme u Grupi D, aktuelni prvak Španija je ostvarila još jednu ubedljivu pobedu, i to protiv Grčke rezultatom 83:59.

Očekivao se neizvesniji duel, imajući u vidu da su Grci na startu bili bolji od Italije, ali Španija predvođena gorostasnim Adajom Marom je posle ravnopravne prve četvrtine brzo uspela da uspostavi potpunu kontrolu dešavanja na terenu.

Mara je večeras za 20 minuta u igri upisao 13 poena i 7 skokova, bez ijednog promašenog šuta (6/6 za dva, 1/1 slobodna bacanja). Langarita i Gonzales su na kraju bili najefikasniji sa po 14 poena, a Martinez je kao i Mara postigao 13 poena.

Kod Grka, Liotodopulos i Avdalas jedini dvocifreni sa po 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke