EP U18 - Srbija posle drame i produžetka do pobede nad Crnom Gorom

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 31.07.2018.
15:40
Izvor: Sportske.net

Juniorska selekcija košarkaške reprezentacije Srbije savladala je Crnu Goru nakon produžetka i sa dva trijumfa i porazom obezbedila plasman u sledeću rundu.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Nakon startnog poraza od Litvanije i ubedljivog trijumfa nad Velikom Britanijom, juniorska selekcija košarkaške reprezentacije Srbije zabeležila je i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Letoniji.

"Orlići" su u okviru trećeg kola Grupe D savladali vršnjake iz Crne Gore rezultatom 97:95 (27:32, 12:17, 22:19, 23:16, 13:11) ali tek nakon produžetka.

Crnogorci su bolje otvorili meč, prve dve deonice rešili u svoju korist i ušli u drugom poluvreme sa 10 poena prednosti što je Srbiji značajno otežalo posao.

U neizvesnoj završnici "Orlići" su uspeli da istope minus i da trojkom Altina Oslamovića na četiri sekunde pre kraja izjednače na 84:84.

Pokušao je Igor Drobnjak dalekom trojkom iz trka u poslednjoj sekundi da reši pitanje pobednika ali je meč na kraju otišao u produžetak.


Rezultatska klackalica bila je na snazi tokom čitavog produžetka, a trenutak odluke dogodio se na 16 sekundi pre kraja kada je Filip Petrušev pogodio dvojku i rešio pitanje pobednika.

Crnogorci su u poslednjem napadu ponovo išli na realizaciju preko Igora Drobnjaka ali je ishod bio identičan onom na kraju četvrte deonice kada je ovaj igrač promašio trojku za pobedu.

Najefikasniji igrači u redovima reprezentacije Srbije bili su Marko Pecarski (28 pts, 9 sk) i Filip Petrušev (21 pts, 8 sk, 3 as), a pratili su ih Zoran Paunović (18 pts, 3 as) i Altin Islamović (12 pts, 3 sk, 3 as).

U poraženom timu najbolji je bio Bojan Tomašević sa 23 poena i 3 skoka. Po 19 poena postigli su Jovan Kljajić i Igor Drobnjak.

Srbija će takmičenje po grupama najverovatnije završniti na drugom mestu iza Litvanije, što znači da će u osmini finala ukrstiti koplja sa trećeplasiranim iz Grupe C, a to će najverovatnije biti reprezentacija Ukrajine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke