EP (U18) - Srpkinje najbolje kad je najvažnije, pobeda za četvrtfinale!

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.08.2024.
18:42
Izvor: Sportske.net

Ima nade za srpsku žensku košarku.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Ženska seniorska reprezentacija Srbije je danas poražena u četvrtfinalu Olimpijskih igara od Australije, ali nas je nekoliko sati kasnije obradovala naša juniorska selekcija koja se ovih dana takmiči na Evropskom U18 prvenstvu u portugalskom Matosinjošu.

Srpske juniorke su igubile sve tri utakmice u grupnoj fazi takmičenja, ali sistem takmičenja je takav da sve ekipe idu u nokaut fazu takmičenja, odnosno u osminu finala.

Naš rival u toj fazi takmičenja danas je bila selekcija Poljske, a reprezentacija Srbije je pokazala da je najbolja kada je najvažnije, odigrala je najbolji meč od početka šampionata i slavila sa 71:57.

Fantastičnu odbranu je odigrao naš tim u prvom poluvremenu, kada su Poljakinje upisale samo 21 poen, pa je u nastavku meča posao reprezentaciji Srbije bio značajno olakšan i naše košarkašice su uspešno održavale prednost.

Sjajan meč odigrala je Jovana Popović sa 18 poena, 7 asistencija i 6 skokova, uz indeks korisnosti 27, a pratila ju je Hana Predojević sa 14 poena i 7 skokova.

Kod Poljakinja znatno bolja od ostalih bila je Natalija Rutkovska sa 19 poena i 6 skokova.

Već sutra od 17 časova reprezentacija Srbije igraće u četvrtfinalu, a protivnik našim košarkašicama biće selekcija Finske koja je danas bila bolja od Slovenije, rezultatom 69:59. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke