EP (U20) - Drama u Litvaniji, Srpkinje ipak bez finala!

Autor: Darko Mitrović
subota 05.08.2023.
21:15
Izvor: Sportske.net

U većem delu meča naš tim je imao vođstvo, ali...

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Ženska juniorska (U20) reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Litvaniji.

Izabranice selektorke Dajane Butulije su večeras u uzbudljivom polufinalu poražene od Letonije sa 56:53, pa će se sutra boriti za bronzu protiv Španije koja je ranije danas doživela debakl protiv Francuske - 75:47!

Do pred kraj prvog poluvremena izgledalo je da naše reprezentativke nezadrživo grabe ka finalu. Sjajno su odigrale prvu četvrtinu, dobile taj deo igre sa 24:13 i u većem delu druge četvrtine su održavale desetak poena prednosti, a onda dolazi do blagog pada u igri, što Letonke koriste da priđu na 32:28 u samom finišu prvog poluvremena.

Taj finiš je, očigledno, imao pshihološkog uticaja na obe ekipe pred početak drugog poluvremena. Letonke su uvele utakmicu u ravnopravnu borbu, pa su uspele i da povedu sa 43:40.

Srbija je odgovorila serijom 7:0 za vođstvo 47:43 na kraju treće deonice, ali u četvrtoj je usledila nova napadačka kriza.

Osećalo se da reprezentativke Letonije dobijaju na samopouzdanju na ulasku u samu završnicu meča, a to je najbolje pokazala Vanesa Jasa koja je sa dve vezane trojke rešila pitanje pobednika.

Nevena Rosić je uspela jednu trojku da ''vrati'', kada je izjednačila na 53:53, ali u poslednjoj sekundi nije uspela da i drugi put učini isto, promašila je u pokušaju da našem timu donese produžetak.

Vanesa Jasa je sa 19 poena i 4 skoka bila najbolja u pobedničpkoj ekipi, a reprezentaciju Srbije predvodile su Nevena Rosić sa 14 i Dunja Zečević sa 12 poena i 9 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke