Epilog skandala - Budućnost službenim rezultatom u finale!

Autor: Darko Mitrović
petak 17.05.2024.
16:30
Izvor: Sportske.net

Gledaćemo podgorički derbi u borbi za titulu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

Povezane vesti

Košarkaški savez Crne Gore morao je danas hitno da reaguje povodom sinoćnjeg teškog incidenta u Nikšiću, tokom druge polufinalne utakmice plej-ofa crnogorske lige između Sutjeske i Budućnosti.

Ova utakmica je prekinuta na nešto manje od šest i po minuta pre kraja prvog poluvremena, kada su navijači gostiju "Varvari" ušli pokraj terena kroz službeni ulaz, koji je bio otvoren, i počeli da provociraju domaće navijače s kojima su ušli u sukob.

Usledila je reakcija domaćih "Vojvoda" i gađanje stolicama, a onda je policija intervenisala i "Varvare” izbacila iz sale.

Sve se to dešavalo dok je na semaforu stajalo 36:26 za Budućnost, ali utakmica sinoć nije nastavljena, pa se čekala odluka ''za zelenim stolom''.

Danas je ta odluka i usledila. KSCG je saopštio da se utakmica registruje službemim rezultatom 2:0 za Budućnost.

''КК Sutjeska Elektroprivreda Nikšić – se shodno članu 61A stav 3, 61B stav 3 i stav 6, propozicija takmičenja I A MCKL kažnjava novčanom kaznom u iznosu 500 evra. Na osnovu člana 30 propozicija takmičenja I A MCKL utakmica KK Sutjeska Elektroprivreda Nikšić – KK Budućnost VOLI registruje se službenim rezultatom 2:0 u korist KK Budućnost VOLI'', saopštio je Košarkaški savez Crne Gore.

S obzirom da je Budućnost na svom terenu dobila prvu utakmicu, ovakav epilog druge znači i plasman Podgoričana u finale, gde će im rival biti ekipa SC Derbija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke