Epilog skandala - Makabi bez borbe ide na Džikićev Hapoel

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.09.2023.
22:40
Izvor: Sportske.net

Nesvakidašnja situacija u izraelskom Liga kupu.

Winners League
Winners League

Povezane vesti

Za prvi trofej u novoj košarkaškoj sezoni u Izraelu boriće se Hapoel Jerusalim i Makabi iz Tel Aviva, a taj meč je zakazan za nedelju od 20 časova.

Svemu je, međutim, prethodio skandal zbog kog je Hapoel iz Tel Aviva odustao od odigravanja polufinalne utakmice protiv Makabija.

Razlog - na ulazu u dvoranu je policija detaljno proveravala svakog navijača Hapoela, stvorila se velika gužva i ogroman broj navijača ovog kluba nije mogao da uđe u dvoranu do početka meča. 

Iz Hapoela su zato poručili da neće početi meč dok svi navijači ne uđu, ali pošto se to nije dogodilo u roku od 15 minuta, utakmica je službeno registrovana u korist Makabija sa 20:0 i ''Ponos Izraela'' je bez borbe stigao u finale.

Posle svega, Hapoel iz Tel Aviva se oglasio saopštenjem.

"Sportski navijači – ne kriminalci! Od jutra su počele da nam stižu poruke iz kojih smo shvatili da izraelska policija utakmicu tretira kao ratni događaj u koji su navijači uključeni, od osam do 80 godina, žene i decu – svi su bili potencijalni kriminalci. S obzirom na odnos prema publici na ulazu u dvoranu, zaključili smo da nema smisla izaći na teren. Sport pripada navijačima", navodi se u saopštenju kluba.

Inače, Makabi je prethodne tri godine osvajao ovaj trofej, u nedelju će imati priliku i za četvrti uzastopni trofej. Što se tiče Hapoela iz Jerusalima koji sa klupe vodi naš Aleksandar Džikić, njegov tim je u polufinalu bio ubedljiv protiv Hapoel Holona (97:75), a dodajmo još da Hapoel Jerusalim na trofej Liga kupa čeka od 2019. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke