Ertel se gorko kaje: ''Sve sam uništio...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.06.2022.
15:45
Izvor: Sportske.net

Shvatio je grešku, izvinio se, ali mu to nije pomoglo da se vrati u tim.

EPA-EFE/MARISCAL
EPA-EFE/MARISCAL

Povezane vesti

Real Madrid je imao turbulentnu sezonu i u njenom drugom delu je izgledalo da je došlo do ''raspada sistema'' posle serije poraza kraljevskog kluba.

Međutim, trener Pablo Laso je odlučio da iz tima odstrani čak trojicu igrača - Tompkinsa, Ertela i Jabuselea, čime je uspeo da ostatak tima trgne iz letargije.

Real se vratio u formu, stigao do finala Evrolige, a na kraju i do titule prvaka Španije, a od pomenute trojice igrača Jabusele se nešto kasnije vratio u tim i bio je deo najnovijih uspeha.

Ali, za iskusnog francuskog beka Tomasa Ertela nije bilo popusta, a koliko mu to sve teško pada govorio je u intervjuu za ''L'Ekip''.

Kako je ''stao na žulj'' treneru Lasu?

''Otišao sam u Atinu dan pre utakmice. U komplikovanom trenutku, jer je ekipa bila u seriji poraza. Uništio sam sve što sam pokušao da izgradim u gigantu kao što je Real'', iskren je Ertel.

Usledilo je izvinjenje, ali...

"Posle nekoliko dana smo razgovarali argumentovano, a ja sam se izvinio. Platio sam za svoju grešku, on je to prihvatio kao čovek. Nikada to više neću učiniti", rekao je Ertel.

Ali, ono što ga je najviše zabolelo u svemu tome jeste to što su se njegovi saigrači distancirali od njega.

''Sa moje tačke gledišta, grupa je uvek bila jedinstvena, tim je dolazio kod mene da proslavi rođendan mog sina. Atmosfera je posle bila hladnija. To me je zabolelo...

Mnoge stvari mi se čine nepravednim. Ne znam kako da to objasnim, niti je moja uloga da to radim. Samo sam uveren da bih dao doprinos, bilo da sam igrao minut, deset ili 20. Voleo bih da sam bar imao šansu.

Očekivao sam da ću igrati, ali Pablo Laso je odlučio drugačije i ostao pri tome. Nisam imao izbora osim da prihvatim njegovu odluku. Dao sam sve od sebe na treninzima da se pripremim za finale španskog plej-ofa", objasnio je Ertel.

Šta dalje?

''Trenutno me najviše brine to što ove priče utiču na moj imidž.

Ne želim da me ljudi vide onakvog kakav nisam. Ja sam samo strastven, dajem sve od sebe i želim da osvojim pehare“, zaključio je Ertel.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke