"Evergrin" Lebron, ide na Jokića! Kraj Karijeve dinastije...

Autor: Boris Jovanović
sreda 17.04.2024.
07:06
Izvor: Sportske.net

Lejkersi u plej-ofu, Voriorsi bez nade!

Povezane vesti

Lejkersi su u plej-ofu. Prošli su Lujzijanu, preživeli i 40 poena Zajona Vilijamsona koji se povredio i u prvoj rundi idu na Denver!

Lebron je vodio tim sa 23 poena, po devet skokova i asistencija, još jednom je "Kralj" pokazao da mu godine ne mogu ništa. Njegov tim je na kraju regularne sezone dobio 12 od poslednjih 15 mečeva, ušli su u formu u pravo vreme. Entoni Dejvis je protiv bivšeg kluba ubacio 20 poena, uhvatio 15 lopti. Odlična partija D'Anđela Rasela, 21 koš, pet trojki. On i Lebron su sjajno šutirali i slobodna bacanja, jeste bilo tesno, ali su Lejkersi pokazali strašnu energiju i zasluženo idu u prvo kolo plej-ofa. 

Tamo čeka šampion, to je i rimejk prošlogodišnjeg finala Zapada, kada je Denver počistio Lejkerse. 

"Baš će biti teško, oni su šampion, imamo loš skor. Ali, pobede nam daju samopouzdanje", kaže Lebron. 

Ono što je zanimljivo da, iako Denver ima odličan skor protiv Lejkersa, mečevi su uvek tesni. Serija počinje u Koloradu u subotu.

Pelikansi imaju još jednu šansu, videćemo može li Zajon da pomogne. Kako rekosmo, ubacio je 40 poena, imao 11 skokova, pet asistencija, Ingram se ispromašivao 11 poena, MekKolum samo devet, Vilijamsom nije imao dovoljno raspoloženih saigrača.

Nju Orleans će u borbi za poslednje mesto u plej-ofu Zapada ugostiti Sakramento. 

Kingsi su noćas mnogo lakše od očekivanog eliminisali Golden Stejt.

Kigen Marej je sa 32 poena bio "faktor X" za domaće koji su prošle sezone, podsetimo prekinuli "sušu" od 16 godina bez doigravanja. Sada su na korak, ali će morati u Lujzijanu da pobede Pelikanse. Sakramento je bio veoma motivisan, na neki način ovo je osveta za prošlu sezonu kada su izgubili seriju prve runde od Voriorsa u sedmom meču.

Golden Stejt je napravio previše grešaka, izgledalo je kao da im nedostaje daha, domaćin ih je potpuno razoružao u ofanzivnom skoku, pa Kari i kompanija idu na odmor. Ovo je za njih treća eliminacija u pet sezona, dva puta su pali u plej-autu.

Kari je završio sa 22 poena, Topmson promašio svih 10 šuteva, ovo bi mogla da bude njegova poslednja utakmica za "dinastiju", postaje slobodni agent. 

Sakramentu neće biti lako u Lujzijani, izgubili su svih pet mečeva (računajući i NBA kup) od Pelikansa ove sezone. Ako ispadnu, to će biti drugi najgori niz protiv jednog kluba u sezoni. Uspeli su pre četiri decenije da izgube osam utakmica od Lejkersa, u regularnoj sezoni i plej ofu. 

Naredne noći igra se plej-in Istoka, Filadelfija dočekuje uvek opasni Majami, Čikago će ugostiti desetoplasiranu Atlantu.

Rezultati: 

Nju Orleans - LA Lejkers 106:110
Sakramento - Golden Stejt 118:94

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke