Evrokup - MVP je "Albatros" koji je razbio Partizan

Autor: Boban Filipović
četvrtak 12.10.2017.
20:25
Izvor: Sportske.net

Priznanje za najkorisnijeg igrača prvog kola Evrokupa otišlo je u ruke Luka Sikime.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Sin nekadašnjeg NBA asa Džeka Sikime je zbog odlične partije u ubedljivoj pobedi Albe nad Partizanom (111:86) proglešen za Em-Vi-Pi-ja prvog kola.

Krilni košarkaš, koji je ovog leta stigao u Berlin iz Valensije, crno-belima je sinoć ubacio 19 poena, uz odlične procente šuta - 7/9 za dva, 1/1 za tri, 2/2 penali. Imao je po 4 asisetncije i ukradene lopte, po tri skoka i blokade i indeks korisnosti 31.


Zanimljivo, po valorizaciji je u top 5 i jedan srpski košarkaš. To je Dejan Todorović iz Bilbaoa, koji je u pobedi svoje ekipe nad Lijetuvos Ritasom u Viljnusu (83:93) imao učinak od 20 poena, 8 skokova, 3 asisetncije i indeks korisnosti 26. Osim MVP-ja Sikime, bolji indeks od momka iz Mrkonjić Grada imali su bivši plej Partizana Kurtis Džerels (Hapoel Jerusalim, indeks 30), nesuđeni centar Crvene zvezde Trevor Mbakve (Torino, indeks 28) i iskusni "vaćaroš" Kšištof Lavrinovič (Lietkabelis, indks 27).

Ne propustite ni TOP 5 prvog kola, na listi je i 'alley oop' u režiji Stefana Jovića i Vladimira Lučića. Možete ga videti OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Thursday, 12.10.2017
20:28

Partizan i Limoz su jedini klubovi u EK koji su bili prvaci Evrope, a Alba je osnovana 1991. godine.