Evrokup - Partizan će osluškivati rezultate

Autor: Ivan Cvetković
utorak 19.04.2022.
09:32
Izvor: Sportske.net

Biće uzbuđenja već u osmini finala…

Povezane vesti

U utorak i sredu nastavljaju se mečevi Evrokupa, počinje osmina finala, kostur je poznat, kao što imate prilike da pročitate u našem magazinu, Bursa stiže u Beograd što je početak Partizanove odiseje ka osvajanju Evrokupa i plasmanu u Evroligu.

Sa druge strane, niko nema prava na grešku, kako je to definisao Željko Obradović, sistem eliminacija i samo jednog meča je "Pobedi ili ispadaš", pa kako je Partizanu, tako je i ostalim favoritima.

Crno-beli će u utorak osluškivati vesti iz Ljubljane, gde preporođena Cedevita Olimpija dočekuje Turk Telekom. Ljubljančani bi u slučaju pobede (uz naravno trijumf Partizana) u četvrtfinalu gostovali u "Areni" gde su već pobedili ove sezone u AdmiralBet ABA ligi. Oni su nedavno i u Sloveniji u dramatičnom meču savladali Beograđane. Turk Telekom je domaća ekipa, pobedili su u Ankari Partizan, teško da mogu da trijumfuju na ovom gostovanju u osmini finala, za Obradovićev tim bi, nema sumnje, bili lakši rival.

Budućnost put do završnice vodi preko Španije. Prvo će Crnogorci gostovati u Andori, Morabank nije nepremostiva prepreka, mada je Partizan tamo izgubio u prvom delu takmičenja, a ako savladaju tim sa Pirineja, Budućnost najverovatnije čeka i najteži ispit, Gran Kanarija.

"Granka" je veliki favorit protiv Slaska, istina je da su Poljaci namučili Partizan na gostovanju u Beogradu, ali u Vroclavu je već bilo viđeno kakva je razlika u kvalitetu. Na Palmi, daj Bože da gosti iznenade Špance, ali je nerealno to očekivati. Ako u ovoj polovini žreba, Gran Kanarija prođe do polufinala, za Partizan je to loša vest, jer bi morao na dalek put i morao bi do pobede na ostrvu kako bi stigao do borbe za pehar.

U drugoj polovini žreba, na vrhu je Huventud koji je bio ispred crno-belih jesenas, izgubili su u Beogradu u onom napetom meču, ali su slavili u Badaloni. Stigao im je Ulm, umesto Burse koju su verovatno očekivali i Katalonci su apsolutni favoriti. U osmini finala jesu, ali u četvrtfinalu će ih naravno čekati najteži protivnik. Virtus prvo dočekuje u Bolonji solidni Čankov Lietkabelis, a onda ide u Badalonu. To bi zaista bio derbi sezone, u dosadašnjem toku. Italijani su se na impresivan roster pojačali Heketom i Šengelijom, ako bi dobili Huventud, napravili bi veliki korak ka finalu. Sa Partizanom ne mogu do finala, a ako se to desi, suočiće se sa paklom Beograda.

Metropolitan, sasvim solidni francuski tim je favorit protiv Rejera iz Venecije koji je nezgodna ekipa, dugo igraju zajedno, nepredvidivi su, ali i ovde domaći teren može da bude prevaga. I na kraju, još jedan od favorita, Valensija, igra protiv debitanta Hamburga Tauersa. Tim sa severa Nemačke je već napravio dosta plasmanom u nokaut fazu, nemaju šta da izgube na Levantu, ali su "Narandžasti" veliki favorit. Španski klub bi u slučaju pobede, ako naravno Metropolitan dobije, bio gost u Parizu u četvrtfinalu, ako i to prođu, za očekivati je da idu na pobednika duela Virtusa i Huventuda. I tu se krije ključ, možda i za Partizan. Naime, Valensija bi protiv Huventuda u polufinalu igrala u Badaloni, dok bi Virtus dočekala u svojoj "San Luis" dvorani. I ako prođe u finale i tamo ih sačeka Partizan, moraće u Beograd po trofej.

U svakom slučaju, Partizan bi jedino ako se sastane sa Gran Kanarijom u polufinalu i Huventudom u finalu bio gost, u svakoj drugoj varijanti sve mečeve do kraja bi igrao u Beogradu.

Ali, da ne prejudiciramo ništa, prvo Bursa, što se ostalih mečeva tiče, tipujemo na pobede Metropolitana protiv Venecije, Cedevite protiv Turk Telekoma, dok bi Budućnost možda mogla da iznenadi Andoru...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke