Evrokup – Već znamo osvajača?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 24.09.2024.
15:00
Izvor: Sportske.net

Evrokup jača iz godine u godinu...

Hapoel Tel Aviv BC
Hapoel Tel Aviv BC

Povezane vesti

Kako jača kompetetivnost u Evroligi, tako se povećava snaga i Evrokupa gde iz godine u godinu gledamo sve kvalitetnije igrače i trenere. Isto važi i za FIBA Ligu šampiona čiji šampion Unikaha bi komotno mogao da napravi probleme evroligašima.

Ove sezone se nekako nameće da bismo osvajača trofeja i novog evroligaša mogli da spoznamo već uoči samog početka, ali to slučaj samo na papiru. Jer, ne može da se zna kakva će biti hemija ekipe, koliko će ih povrede sputavati... U pitanju je Hapoel iz Tel Aviva koji je počeo sa vrlo ozbiljnim projektom i to je jasno imajući u vidu imena koja su potpisali između dve takmičarske godine. Stigli su Džonatan Motli, Patrik Beverli, Bruno Kaboklo... Tu su još Ben Bentil, Džo Regland, Brajan Angola...

"Prošlu godinu smo počeli sa 27.000.000 izraelskih šekela (op.aut. oko 6.470.000 evra), da bismo završili na 36.000.000 šekela. Ove godine smo mislili da će nam budžet biti oko 10.800.000 evra, ali onda je došao momenat kada se sve promenilo. Shvatio sam da bismo mogli da dovedemo Džonatana Motlija. Tada smo pritisli pedalu gasa jer nismo mogli da okružimo Motlija igračima koji vrede 100.000 evra. Tako je naš budžet između 70.000.000 i 80.000.000 šekela (op.aut. što je između 16.800.000 i 19.200.000 evra)", rekao je prvi čovek kluba Ofer Janaj.

Zanimljivu ekipu ima i Dušan Alimpijević u Bešiktašu. Ojačali su centarsku liniju sa Emanuelom Terijom, Dastinom Slevom, zadržali jezgro tima na čelu sa Derekom Nidamom, Kajlom Almanom... Erdem Džan je renovirao Turk Telekom dovevši 14 igrača od kojih izdvajamo dominantnog krilnog centra Joana Makundua. Bashčešehir koji vodi Dejan Radonjić pospisao je Mateuša Ponitku, Marka Simonovića, Džejlena Smita, Omera Iljasoglua i zaista deluju kao ekipa koja će biti vrlo interesantna. Zadržali su Aleksa Butijela što im je bilo bitno. Mogli bi da se umešaju u borbu za finiš.

Isto tako Valensija je ozbiljna ekipa koja može da se takmiči i u Evroligi sa igračima kao što su Met Kostelo i Nejt Sestina koji su stigli, a tamo ih dočekale zveri poput Semija Odželejea, Krisa Džonsa... Organizacija igre padaće i u ruke Stefana Jovića i Pedro Martinez i njegova ekipa su legitimni kandidati za trofej.

Sistem takmičenja je takav da imamo dve grupe od po 10 ekipa, 12 ide u nastavak turnira. Raspored je spojio Gran Kanariju - koja je dovela Majka Tobija, Džoa Tomasena, Karlosa Alosena, a zadržala Endrjua Olbisija i slične – sa Hapoelom iz Tel Aviva pa nas čeka sjajan start u prvom kolu.

AdmiralBet ABA liga će imati dva predstavnika, a to su po navici Cedevita Olimpija i Budućnost. Ne deluje kao da Cedevita ima roster s kojim mogu da naprave probleme timovima u Evrokupu, ali Zvezdan Mitrović je vrhunski stručnjak. Budućnost je zadržala Flečera Megija, Jogija Ferela i Kenana Kamenjaša pa deluju kud i kamo konkurentnije u odnosu na Cedevita Olimpiju.

Kompletnu ponudu Evrokupa pogledajte OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke