Barsa pala u derbiju, Olimpijakos proradio kad je najvažnije, Žalgiris slavio posle drame

Autor: Sportske Net
utorak 07.03.2023.
22:03
Izvor: Sportske.net

Slavlje Žalgirisa i Olimpijakosa.

@FCBbasket
@FCBbasket

Povezane vesti

Ekipa Žalgirisa je na gostovanju Albi slavila rezultatom 66:63 u okviru 27. kola Evrolige. 

Ujednačeno su igrala oba tima u prvoj četvrtini , ali je Žalgiri poveo posle prvih 10 minuta 15:14 zahvaljujući mini-seriji od 4:0.

U drugom kvartalu ponovo su gosti proradili kada je bilo najvažnije, odnosno u završnici deonice i uspešno vezali tri napada za 33:27 na poluvremenu. 

Nije se predavala Alba, pa je odmah na startu vezala dva otvorena šuta i stigla na poen zaostatka. Nije Žalgirisa slušao napad u trećem kvartalu kao do tada, pa su domaći preokrenuli rezultat zahvaljujući šutu sa distance. 

U poslednjoj četvrtini bolji je bio Žalgiris, na startu su vezali sedam poena i tako napravili razliku i na kraju slavili u neizvesnoj završnici. 

Lo , Sikma i Smit su vodili Albu sa po 10 poena, dok je Sikma postigao i 10 skokova. U ekipi Žalgirisa najefikasniji je bio Tejlor sa 14 poena, a pratio ga je Ulanovas sa 10.

Olimpijakos je pobedio Barselonu u Pireju 77:70. 

Barselona je počela ubedljivo utakmicu 27. kola Evrolige u Pireju, koristila svaku lošu odluku domaćih i povela 20:11 posle prve četvrtine. 

Koliko su gosti bili dobri u prvih 10 minuta, toliko su se domaći vratili u nastavku i preokrenuli. Olimpijakos je drugi kvartal dobio 18:7, ali je na startu ostvario seriju od 12:0 i na poluvremenu imao dva poea prednosti. 

Pogađali su i jedni i drugi sa distance u nastavku, Kalinić je vezao pet poena za Barselonu, ali uzalu, prednost Olimpijakosa je nastavila da raste. 

U četvrtoj deonici taman što je Baselona prišla na tri poena zaostatka, Vezenkov je pogodio trojku sa velike udaljenosti i ponovo povećao vodstvo svog tima. 

Najbolji kod pobednika bio je Mekkisik sa 16 poena, poena manje ubacio je Larencakis, dok je Vezenkov postigao 13 uz sedam skokova.

U Barsi se istakao Mirotić sa 19 poena i sedam skokova, po 13 postigli su Laprovitola i Šanli. Srpski reprezentativac Nikola Kalinić postigao je osam poena, šest skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke