Bajern izašao iz crnog niza rutinskom pobedom, Olimpija deklasirala nesnađeni Asvel

Autor: Sportske Net
sreda 20.12.2023.
22:25
Izvor: Sportske.net

Pobede Bajerna i Olimpije.

@AnadoluEfesSK/Twitter
@AnadoluEfesSK/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Bajerna pobedili su Efes u 15. kolu Evrolige 86:71. 

Ofanzivno je krenuo Bajern u ovaj meč, posle prvih 10 minuta stekao minimalnu prednost, ali je u drugoj deonici uspeo da se "odlepi". 

Trojkama Obsta rasla je prednost Bajerna, ali je s druge strane Efese vezivao mini-serije ne dopustivši znatnu razliku na poluvremenu (50:41). 

Ipak, Bajern je stekao dvocifrenu prednost posle trećeg kvartala, koju je u četvrtoj četvrtini i potvrdio, te odneo rutinsku pobedu.

Obst je predvodio pobednike sa 17 poena, Bonga je postigao 15, Ibaka 13 uz sedam skokova. Srpski reprezentativac Vladimir Lučić odigrao je 13 minuta, upisao dva poena, dva skoka i tri asistencije.

Oturu je bio najefikasniji kod Efesa sa 19 poena, Dum je postigao13, koliko i Tompson.

Olimpija je ubedljivo slavila protiv Asvela u Milanu rezultatom 84:61. 

Posle prilično neizvesne prve deonice i sve pola koša razlike za domaći tim, usledila je dominacija Olimpije. U drugom kvartalu Asvel nije pronalazio rešenje za napad italijanskog tima, pre svega Šildsa, pa je Olimpija povela na poluvremenu 46:36. 

Po povratku na teren nastavila je da raste prednost tima Etorea Mesine, a u trećem kvartalu istakao se Meli. Poslednjih 10 minuta Asvel kao da je digao ruke i jedva čekao da se meč završi, dok je prednost Olimpije samo rasla. 

Najbolji u pobedi bio je Meli sa 17 poena, Šilds je postigao 13, Vojtman i Pojtres po 11. 

Lovernj je u Asvelu postigao 12, Luvavu i Li po 10. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke