Evroliga dobija NBA format, šta će biti sa Zvezdom i Partizanom?

Autor: Lazar Nikolić
petak 23.12.2022.
09:40
Izvor: Sportske.net

Nova ideja.

Povezane vesti

Košarkaška Evroligu kakvu poznajemo mogla bi da doživi tektonske poremećaje.

Kako javlja specijalizovani košarkaški sajt "Sportando" Evroliga bi uskoro mogla da promeni svoj format i proširi se sa 18 na 24 kluba.

O ovome je govorio izvršni direktor takmičenja Maršal Glikman koji je istakao da bi i Dubai mogao biti promovisan kao učesnik u evroligaškom "cirkusu", da li samo kao domaćin Fajnal-fora ili i sa klubom iz tog grada koji će se takmičiti sa najboljim evropskim ekipama ostaje da se vidi.

Trenutno 12 od 18 učesnika Evrolige imaju višegodišnju licencu, s tim da će Albi isteći na kraju sezone sa ogromnim šansama da se ona produži. Tu je i moskovski CSKA koji je suspendovan zbog rata u Ukrajini.

Što se ideje o novom formatu Evrolige tiče "Sportando" tvrdi da će se u dogledno vreme u Evroligi takmičiti 24 ekipe podeljene u dve konferencije, zapadnu i istočnu.

Srbija bi ostala na dva predstavnika, a Crvena zvezda i Partizan igrali bi u istočnoj konferenciji zajedno sFenerbahčeom, Olimpijakosom, Efesom, Makabijem, Panatinaikosom, Dubaijem, Žalgirisom, Turk Telekomom i ruskim timovima moskovskim CSKA i Zenitom, koji bi se vratili u takmičenje.

Zapadnu konferenciju činili bi Barselona, Real Madrid, Baskonija, Asvel, Bajern, Olimpija, Alba, Pariz, London Lajons, Virtus, Monako i Huventud.

Ostao bi plej-of i 34 utakmice u "regularnom" delu sezone.

Kada i da li će se dogoditi ove promene ostaje da se vidi. 

Večeras se nastavlja takmičenje u Evroligi, a kompletnu ponudu u AdmiralBetu pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke