Evroliga i AdmiralBet ABA liga dobijaju novi klub, predvodiće ga Svetislav Pešić!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 24.10.2023.
20:43
Izvor: Sportske.net

Tektonski poremećaj u evropskoj i regionalnoj košarci.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Prema pisanju španskog "Encestanda" od naredne sezone u Evroligi i AdmiralBet ABA ligi gledaćemo Dubai i to sa Svetislavom Pešićem na klupi!

Prema saznanjima Španaca Dubai i Pariz će od naredne sezone biti neizostavni deo Evrolige i dobiti dugogodišnje licence za učešće u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

I to nije sve, ekipa iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata trebalo bi da dobije pravo učešća u AdmiralBet ABA ligi i to pod komandom selektora reprezentacije Srbije Svetislava Pešića.

Od ranije je Evroliga vapila za klubovima iz moćnih zemalja i metropola u Evropi, pominjao se dugo London kao grad u kojem je neophodno imati evroligaša, ali je umesto njega Pariz ipak iskočio u prvi plan.

Što se tiče Dubaija, ulazak ovog kluba među evropske velikane promeniće košarku kakvu poznajemo, jer ćemo klub iz drugog kontinenta gledati u Evroligi.

Ne samo to, Dubai bi prema ugovoru sa Evroligom trebalo da bude organizator nekoliko narednih Fajnal-forova ovog takmičenja, tako bar tvrde Španci.

Dubai će za učećše u Evroligi plaćati neverovatnih 50.000.000 evra godišnje, tako da je jasno zbog čega je evropska košarka popustila, a jedan od ključnih ljudi je Đorđe Đoković, brat Novaka Đokovića, koji je u Evroligi urgirao upravo za Arape.

Što se tiče učešća u AdmiralBet ABA ligi i zbog toga će u Dubaiju "otrešiti kesu", a koliko nije precizirano.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke