Evroliga pokrenula postupak, Žalgiris na tapetu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.04.2022.
11:24
Izvor: Sportske.net

Epilog tek sledi.

EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Posle utakmice između Žalgirisa i Crvene zvezde ostali su u drugom planu i sam rezultat (103:98), kao i velika borba, preokreti i produžetak u kom je rešeno pitanje pobednika.

Glavna tema postala su dešavanja pred sam početak ovog duela, kada su domaći košarkaši izašli na teren sa transparentom u bojama ukrajinske zastave i pozivom na prekid rata u Ukrajini.

Zvezdini košarkaši nisu prihvatili da na taj način pruže podršku Ukrajini, što je potom izazvalo brojne reakcije, od kritičkih, do poruka podrške poput one koju je Zvezdi poslao Vitalij Nosov, nekadašnji ruski reprezentativac.

Crveno-beli su se oglasili i zvaničnim saopštenjem gde su objasnili da su u ''zvaničnoj komunikaciji sa Evroligom i čelnicima Žalgirisa, jasno stavili do znanja nekoliko dana pre utakmice u Litvaniji, da neće dozvoliti politizaciju i nositi baner u bojama zastave bilo koje države jer bi time bili učesnici u manipulaciji i politizaciji jedne od najhumanijih i univerzalnih parola 'STOP RATU'''.

Posle svega reagovala je i Evroliga koja je pokrenula disciplinski postupak protiv Žalgirisa ''zbog političke i nacionalne provokacije'' na utakmici. Podsetimo, tokom meča je bilo političkih provokacija i na tribinama u Kaunasu, pa će disciplinski organi imati dosta materijala u ovom slučaju pre donošenja konalne odluke.

Večeras Bajern igra protiv Efes Pilsena, AdmiralBet vam je pripremio najbolju moguću promociju našeg reprezentativca Lučića, 15+ i pobeda Bajerna na sjajnu kvotu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke