Evroliga potpuno menja sistem?!

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Autor: Janko Glavonjić
petak 17.10.2014.
17:21
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek Evrolige, Đordi Bartomeu, pričao je danas o promenama koje će "uskoro uslediti" u toj organizaciji.

Povezane vesti

Evroliga će najkasnije za dve godine početi pravu, veliku reorganizaciju, i uraditi ono o čemu se odavno priča - potpuno reorganizovati takmičenje tako da napravi jednu piramidu na čijem vrhu bi bila Evroliga, pa potom Evrokup, a zatim sistem nacionalnih liga!

Po Bartomeovom planu ukinuće se licence i odrediće se koji timovi će igrati u prvoj sezoni Evrolige. Kasnije, jedan ili dva tima će ispasti u Evrokup koji će verovatno promeniti ime u Drugu Evroligu ili nešto slično, a timovi će iz te lige ispadati u sistem nacionalnih liga.

Ovakvo rešenje bi očigledno favorizovalo one klubove koji se nađu u toj prvoj sezoni, pa, ako do toga stvarno dođe, naši klubovi bi morali da se potrude da tada budu maksimalno spremni i snažni da se izbore za to pravo.

Ostaje nejasno šta će biti sa pravim nacionalnim šampionatima i tim timovima koji igraju "u višem rangu" od nacionalnog. Verovatno bi se igrao neki kratak plej of sistem za prvaka države.

Bartomeu je istakao i da bi se ubrzo uveo i finansijski fer plej, kako bi se timovi izjednačili i kako bi publika dobila zaista najbolju moguću ligu na teritoriji Evrope.

Šta mislite o svemu ovome?

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.