Evroliga se ne plaši dolaska NBA u Evropu, barem tako kažu

Autor: Nemanja Janošev
petak 22.10.2021.
15:00
Izvor: Sportske.net

Govorilo se o ovom projektu i ranije, da li je ovde stavljena tačka?

Epa/Daniel Dal Zennaro
Epa/Daniel Dal Zennaro

Povezane vesti

Košarkaška Evroliga oglasila se saopštenjem putem kojeg demantuju španski list "Marka" o osnivanju ogranka NBA lige za evropsko tlo.

Juče se pojavila informacija da su Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) i čelnici NBA lige na čelu sa komesarom Adamom Silverom održali sastanak povodom potencijalnog osnivanja NBA Evropa. 

Košarkaška javnost se ubrzo uzburkala budući da bi to značilo krah Evrolige s obzirom na to da bi najjači evropski klubovi želeli da budu deo ovog projekta.

Tu informaciju, Evroliga je danas demantovala istakavši da je sastanak između FIBA, NBA lige i ULEB bio održan u sepembru u Madridu, ali da se nije govorilo o potencijalnom dolasku najjače lige sveta u Evropu.

"Povodom nedavnih priča objavljenih od strane španskog lista 'Marka', Evroliga želi da razjasni određene stavke. Kako je bilo potvrđeno od strane FIBA, NBA lige i ULEB, tri strane su se sastale u septembru u Madridu kako bi govorile o načinima unapređivanja košarke u Evropi. Na sastanku se ni u jednom trenutku nije govorilo o potencijalnom osnivanju NBA divizije u Evropi. Nakon toga nije održan nijedan sastanak. Generalni direktor Evrolige Đordi Bertomeu nije dobio nijedno pismo od komesara NBA lige Adama Silvera, kako je prenela 'Marka'. Evroliga i njeni klubovi nastavljaju da rade sa FIBA i NBA, kao i svakim drugim akterima radi promocije košarke kao sporta", navedeno je u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke