Evroliga se piše sa "ić" ove večeri

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 11.11.2021.
23:16
Izvor: Sportske.net

Sjajne predstave igrača sa naših prostora!

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Srpski reprezentativci Vasilije Micić i Nikola Kalinić imali su krucijalne uloge u pobedama Efesa i Crvene zvezde u četvrtak u Evroligi.

Micić je podsetio na svoje prošlosezonske partije kada je, osim MVP nagrade, prigrlio i trofej Evrolige, pa je meč protiv Albe završio sa 19 poena i devet asistencija uz indeks korisnosti od 28. Sjajan je bio i njegov saigrač iz Hrvatske Krunoslav Simon, sa poenom manje i valorizacijom od 26. 

Crvenu zvezdu je do pobede nad Asvelom predvodio izvanredni Nikola Kalinić, srce i duša ovog tima. Zabeležio je 22 poena, uz indeks od 27.

Ipak, trofej, verovatno igrača devete runde ovog kola, ukoliko ga u petak neko ne zaseni, pripašće Nikoli Mirotiću čija je Barselona ubedljivo pobedila Baskoniju u "Palati blaugrana". Njegovih 25 poena i osam skokova doneli su mu indeks korisnosti od od čak 37, a tik uz njega bio je Stefan Enoh iz Baskonije sa 35, s tim da je njegova ekipa izgubila, pa on neće moći da se nađe među kandidatima za igrača runde. Enoh je postigao trećinu poena Baskonije na ovom susretu (22).

Odigrao je vrlo dobro i Ante Žižić, ali je njegov Makabi pao u Moskvi od CSKA. Imao je 16 poena i šest skokova uz valorizaciju od 26.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke