Evroliga stavila Zvezdu na naslovnu stranu: "Neguju velike nade nakon zvezdane noći u Istanbulu"!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 16.10.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Prvak Srbije apsolutni hit na startu takmičenja.

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde naređali su sve tri pobede na startu nove sezone u Evroligi.

Crveno-beli su trenutno lideri na tabeli najjačeg evropskog klupskog takmičenja, a da je euforija zahvatila zvezdaše najbolje ilustruje podatak da su za samo četiri satarasprodate sve ulaznice za duel četvrtog kola Evrolige protiv Barselone u petak od 20 sati u "Beogradskoj areni".

O Zvezdi se danas piše i na zvaničnom sajtu Evrolige u tekstu pod naslovom: "Podmlađena Zvezda neguje velike nade posle zvezdane noći u Istanbulu", inspirisanim sjajnim nastupom i ubedljivom pobedom šampiona Srbije protiv Fenerbahčea sinoć.

Na početku članka posevćenog ekipi trenera Janisa Sferopulosa navodi se da je Zvezda prošle sezone završila na 16. mestu sa lošim skorom 11-23, ali da u ovoj sezoni malo renovirani tim izgleda sposobno da uđe u plej-of Evrolige.

"Zvezda je napredovala od dolaska plejmejkera Kodija Milera-Mekintajra u tim, jer izgleda da postoji novi nivo smirenosti u napadu. Povratak Ognjena Dobrića i Nikole Kalinića pružio je onu vrstu defanzivnog čelika koja je nedostajala prošle sezone, dok veliki čovek Džoel Boloboj nastavlja da dominira na oba kraja terena kao i u prošlom mandatu", između ostalog piše u tekstu Evrolige.

Od trenera Janisa Sferopulosa se očekuje da ekipu održi u ovakvom ritmu, tačnije, da se ne ponovi pad u igri kakav se dogodio u prošloj sezoni.

"Od Sferopulosa će se sada očekivati da njegovi igrači pokažu izvesnu doslednost koja je bila upadljivo odsutna prošle sezone, a njegov prvi korak u tom pravcu bio je da podseti svoje igrače da moraju da drže noge čvrsto na zemlji. Pogotovo imajući u vidu činjenicu da je Zvezda već pretrpela šokantne rane poraze od Splita i Dubaija u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi, posebno ove druge jer je nastupila protiv skromne ekipe koja ima skor 1-3 u takmičenju", stoji kao upozorenje da euforije ne sme biti u tekstu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke